Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVO VODEĆI

Nevjerojatan podatak: Najviše igrača u završnici SP-a poniklo u hrvatskom klubu!

Hrvatska Rusija slavlje
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
10.07.2018.
u 11:08

U polufinalu se sastaju Francuska - Belgija i Hrvatska - Engleska, a prema Uefinoj metodi određivanja pripadnosti pojedinim nogometnim školama, čak desetorica dolaze iz omladinskog pogona modrih.

Analizirajući polufinaliste Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, hrvatski prvak Dinamo uvjerljivo je prvi po broju igrača poniklih u klupskoj školi.

Zagrebački Dinamo nogometno je "odgojio" najveći broj igrača koji su izborili priliku nastupiti u polufinalu ovogodišnje svjetske smotre.

U polufinalu se sastaju Francuska – Belgija i Hrvatska – Engleska, a prema Uefinoj metodi određivanja pripadnosti pojedinim nogometnim školama, čak desetorica dolaze iz omladinskog pogona modrih.

>> Pogledajte slavlja diljem Hrvatske

Time je Dinamo nadmašio Manchester United, Anderlecht, Standard Liege, Ajax i druge europske velikane s razvijenim nogometnim školama.

Osim toga, od 22 hrvatska reprezentativca na Svjetskom prvenstvu, njih 14 ili 63% u jednom dijelu svoje karijere igralo je u Dinamu.

Po definiciji Europske nogometne federacije, igračima poniklima u nogometnoj školi određenog kluba smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine.

Nogometne škole s najviše predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. godine:

10 – Dinamo (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca, Pivarić)
5  – Manchester United (Welbeck, Rashford, Lingard, Januzaj, Pogba)
5  – Anderlecht (Kompany, Lukaku, Tielemans, Januzaj, Dendoncker)
5 –  Standard Liege (Witsel, Fellaini, Meunier, Batshuayi, Chadli)
4 –  Genk (Courtois, De Bruyne, Carrasco, Casteels)
3 –  Ajax (Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen)
3 –  Lille (E. Hazard, Pavard, Sidibe)

Hrvatska Rusija slavlje Hrvatska Rusija slavlje
1/10

Komentara 25

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
11:22 10.07.2018.

Eto, zato je korumpirano i srbokomunistički orijentirano "hrvatsko" pravosuđe osudom mamića par dana prije SP htjelo zadati odlučan udarac reprezentaciji. Sada umiru od muke kada vide da smo u polufinalu, a srbijanci doma!

CR
crodux
11:33 10.07.2018.

mogu samo reči; Mamiću kapa dolje!!!

UB
UBS
11:16 10.07.2018.

Mamić je sve za to kriv!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije