Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO POLUFINALE

Slaven Bilić upozorio Engleze: Hrvatska je plakala...

Slaven Bilić Luka Modrić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
10.07.2018.
u 10:28

– Iako ste mnogo veći od nas, ne može se reći da je ovo veće postignuće za nas nego za vas jer smo mi i prije 20 godina bili u polufinalu. U najmanju ruku jednako smo uspješni.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić najavio je polufinale Svjetskog prvenstva u kojem će vatreni odmjeriti snage s Englezima.

– Čekali smo ovo 20 godina. Ne moram posebno naglašavati da su obje momčadi spremne dati sve od sebe u ovoj utakmici, baš sve. Bit će to nervozna i teška utakmica jer i jedni i drugi mučili su se na posljednjim natjecanjima. Hrvatska je plakala na zadnjim natjecanjima, no sada smo iskusniji i došli smo u dio natjecanja na kojem smo spremni na sve – rekao je Bilić za engleski Telegraph.

– Iako ste mnogo veći od nas, ne može se reći da je ovo veće postignuće za nas nego za vas jer smo mi i prije 20 godina bili u polufinalu. U najmanju ruku jednako smo uspješni. Da vam budem iskren, mislim da još nismo vidjeli najbolje ni od Hrvatske ni od Engleske na ovom Svjetskom prvenstvu, pogotovo u zadnje dvije utakmice.

Slaven Bilić Luka Modrić Slaven Bilić Luka Modrić
1/10

Hrvatska je konačno slavila u utakmicama koje mora dobiti.

– Protiv Argentine odigrali smo najbolje, no nakon toga smo pokazali nešto što ova generacija prije nije imala. Nikad nismo pobjeđivali u takvim utakmicama, teškima i ružnima, uvijek smo morali biti mnogo bolji od protivnika, igrati lijepi nogomet da bismo pobijedili. A sada smo pokazali da možemo pobijediti i na ovakav način.

Bilić smatra da je ključ u veznoj liniji.

– Engleskoj će ovo biti najveći ispit, posebno u sredini terena. Još niste igrali protiv takvog protivnika. Govorimo o najboljem veznom paru Europe i SP-a, Modriću i Rakitiću. A imamo još Kovačića i Brozovića. Vezni red uvijek je ključan za momčadi koje žele igrati nogomet.

Bilić je naglasio da je Modrić najbolji igrač na SP-u.

– On je najbolji i najkompletniji na ovom natjecanju. No, meni je teško suditi jer godinama govorim da je najbolji. On je jedinstven nogometaš. Najviše trči, igra obranu, pritišće, dodaje duge i kratke lopte, kontrolira loptu i zabija golove. On je vođa koji preuzima odgovornost.

Na kraju je pokušao predvidjeti ishod.

– Engleska mladost igra jako važnu ulogu, oni jednostavno uživaju u nogometu. I zato, šanse su 50:50.

>> Pogledajte slavlje diljem Hrvatske

Komentara 20

Avatar bujica
bujica
10:42 10.07.2018.

Dalić Zlatko,utjerao svijetu slatko!Da,Hrvatska je plakala ali od sreće,a vi od prevelike žalosti.Ništa čudno za prekodrince!

BA
batman
11:02 10.07.2018.

Smeća Engleska gade nas jer ih je uhvatila prpa,nabijem ih. 2:0 za HRVATSKU.

DU
Deleted user
11:17 10.07.2018.

Hrvatima moj naklon do poda oblačim unikatne crno plave kockice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije