Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN MILANOVIĆ

Na Balkanijadu dolazi 150 jahača s 200 grla

Dragan Milanović
Foto: tomislav miletić/pixsell
29.08.2018.
u 19:20

Hrvatska će nastupiti s rekordna 33 grla u svim kategorijama.

Dragan Milanović, nekadašnji dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, u posljednje vrijeme aktivan je u konjičkom sportu. Naravno, ne kao natjecatelj. Jedna je od ključnih ljudi u klubu Karoca, a od četvrtka do nedjelje obnašat će dužnost predsjednika Organizacijskog odbora Prvenstva Balkana u preponskom jahanju.

Bojim se samo kiše

– Konjička Balkanijada bit će jedno od većih natjecanja u Zagrebu do kraja godine. U četiri dana nastupit će 150 jahača s 200 grla, i to iz Slovenije, Srbije, Turske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Albanije i Hrvatske. Kako klub Karoca već godinama organizira turnire, a ima ih u “nogama” dvjestotinjak, sve ide po planu. Jedino se malo bojimo vremenske prognoze jer su najavljene velike količine padalina za nedjelju. A upravo nam je nedjelja udarni dan, dan kada se odlučuju pobjednici i kada se skaču utakmice na visinama prepona od 1,45 metara naviše – istaknuo je prof. Dragan Milanović.

Hrvatska će nastupiti s rekordna 33 grla u svim kategorijama. Jasno, naši najjači aduti bit će Andrija Hrgović, prvak Hrvatske i nedavni pobjednik Karoca Grand-prixa, te niz mladih jahača koje predvode Laura Dragičević, Lea Djelmić, Kim Vukadin i Eva Golubiček.

– Bilo bi sjajno kada bismo ovu sjajnu organizaciju okrunili barem jednom medaljom. Meni je iznimno drago, ali i velika čast što smo treći put u posljednjih desetak godina dobili domaćinstvo Balkanijade. To znači da nas u regiji iznimno cijene. A ovu značajnu sportsku priredbu prepoznao je i gradonačelnik Milan Bandić koji je osigurao sredstva. Očekujem i predstavnike Europskoga konjičkog saveza koji će se i sami uvjeriti da Zagreb ima kapacitete možda i za neka druga jaka međunarodna konjička natjecanja – istaknuo je Milanović.

Hoće li u goste doći i vaš sin Luka koji se proslavio na nedavnom Svjetskom prvenstvu u nogometu kao čovjek koji je bio zadužen za kondicijsku pripremu naših nogometaša?

Sad je Luka poznatiji od mene

– Naravno da će doći. Voli on doći na hipodrom, često tu znamo popiti kavu. Jasno da srebro sa SP-a za njega znači jako, jako puno. Njegov rad sada se gleda na jedan potpuno drugačiji način. Prije SP-a svi su znali govoriti: “To je Luka, sin Dragana Milanovića.” No od Svjetskog prvenstva svi meni govore: “To je Lukin tata.” Eto kako se stvari brzo mijenjaju – istaknuo je naš sugovornik.

Jeste možda bili u Rusiji?

– Ne, ali čuo sam se s Lukom svakodnevno.

Prvo sam ga zvao kao roditelj, a onda smo znali razgovarati o aktualnostima tog dana što se tiče nogometa. Uživao sam gledajući nogometnu reprezentaciju i bio sam ponosan na sina koji je bio dio te lijepe priče koja je završila osvajanjem drugog mjesta – rekao je Dragan Milanović i još jednom pozvao gledatelje da u što većem broju dođu na hipodrom. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:46 29.08.2018.

prvenstvo Balkana? kojeg Balkana ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije