Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo rješenje

Mužinić: Dino podsjeća na Vogtsa, a voli raditi kao Srna

'18.07.2013., Poljud, Split - 2. pretkolo Europske lige, prva utakmica, HNK Hajduk Split (CRO) - FK Turnovo (MKD). Dino Mikanovic, Marjan Tasev.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
23.07.2013.
u 10:33

- Hajduk je s njim u perspektivi riješio problem desnog bočnog igrača

Nakon samo dvije utakmice u prvoj momčadi jasno je da je Hajduk na poziciji desnog bočnog igrača riješio sve svoje probleme u bliskoj budućnosti. Dino Mikanović (19) u dvije prve utakmice u udarnoj postavi demonstrirao je izniman potencijal.

Vidio ga Krstičević

Jasno je to bilo i Hajdukovoj skautskoj službi koja ga je prije dvije godine dovela iz Osijeka. U Hajduk je došao kao izlazni junior, ali je vrlo brzo priključen prvoj momčadi, pod vodstvom Miše Krstičevića. Osim o zanimljivom konceptu novog trenera Igora Tudora, svi na Poljudu ovih dana govore o dečku koji posjeduje sve odlike modernog desnog bočnog igrača. Brz je, agresivan, racionalan, s kvalitetnim rješenjima poput veznog igrača... 

– Nakon razgovora s roditeljima vidio sam da su zainteresirani za dolazak u Split. Nije imao ugovor s Osijekom. Odmah je pokazao igračku hrabrost i znanje. Hajduk je s njim u perspektivi riješio problem desnog bočnog igrača. Gledali smo ga u kupu i u prvenstvu. A pokazao je više od naših igrača na tim pozicijama i odmah smo se zainteresirali – ističe Dražen Mužinić Frfa koji ga je i doveo u Hajduk.

Mužinić je oprezan u procjenama, iako je očito da je Mikanović potencijal za najviše domete.

- Ne bih ga htio dizati u nebesa. Koga se hvali, taj se kvari. Ali on je drugi Berti Vogts. Ima sve njegove odlike. Po konstituciji me podsjeća na tog sjajnog njemačkog reprezentativca - kaže Mužinić.

Nevjerojatno je s kakvom sigurnošću igra 19-godišnji momak. Kao da iza sebe ima nekoliko sezona, a ne dvije utakmice seniorskog nogometa.

Pozitivna drskost

– Svidjela mi se njegova pozitivna drskost. Vjeruje da može. Kad s njim razgovarate, tako se i ponaša. Mišo Krstičević ga je trenirao i vidio sam da nema kompleks mladog igrača, odmah se nosio ravnopravno s najiskusnijima i najstarijima – ističe Mužinić i dodaje:

– Prerano je govoriti što će biti u budućnosti. Odgojen je i pametan. Pred njim je velika karijera. Moderan je tip igrača. Mora nastaviti raditi ovako kako radi. Podsjeća me u radu na Darija Srnu koji je također uvijek davao sve od sebe – zaključio je Mužinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije