Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hrvoje Delač, Hina
liga prvaka

Lovren s Liverpoolom osigurao finale LP-a protiv Modrića i Kovačića

Lovren s Liverpoolom osigurao finale LP-a protiv Modrića i Kovačića
Foto: Reuters/PIXSELL
02.05.2018. u 22:37

Nogometaši Liverpoola izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala u Rimu izgubili od Rome s 2-4 i tako obranili 5-2 pobjedu iz prve utakmice.

Golove za Romu zabili su James Milner (15-ag), Edin Džeko (52) i Radja Nainggolan (86, 90+3-11m)), dok su za Liverpool zabili Sadio Mane (9) i Georginio Wijnaldum (25).

Liverpool će u finalu 26. svibnja u Kijevu igrati protiv Real Madrida koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Bayerna. 'Redsima' će to biti osmo finale, a do sada su slavili pet puta, dok će Real nastupiti u svom 16. finalu Kupa i Lige prvaka, a do sada je 'Kraljevski klub' osvojio rekordnih 12 europskih naslova.

Liverpool i Real Madrid su već jednom igrali u finalu elitnog natjecanja 'Starog kontinenta', 1981. godine u Parizu, a slavio je engleski sastav s 1-0.

Nakon što je u četvrtfinalu priredila senzaciju izbacivši Barcelonu nakon što je nadoknadila tri gola zaostatka, Roma nije uspjela prirediti novo čudo. I ovoga puta je talijanskom sastavu trebala pobjeda od tri gola razlike, međutim 'Redsi' su gotovo rutinski prošli Rimom.

Roma - Liverpool
1/12

Roma je dočekala Liverpool bez primljenog gola u domaćim utakmicama ove sezone u LP, te ohrabrena činjenicom da je ove sezone na Olimpicu pobijedila Chelsea i Barcelonu s po 3-0. Liverpool je pak stigao u Rim bez poraza u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' upisavši devet pobjeda i četiri remija.

Kao što se i očekivalo Roma je od prve minute krenula napadački i vrlo agresivno, dok se Liverpool koncentrirao na kontre. Prvu opasnost pred gostujućim golom vidjeli smo u petoj minuti kada je Florenzi opasno 'opalio' s gotovo 30-ak metara. No, Liverpool je vrlo brzo poveo nakon velike pogreške Nainggolana. Belgijski veznjak je izgubio loptu na sredini terena, a onda je uslijedila nezaustavljiva kontra. Firmino je povukao loptu, proigrao Manea koji je lakoćom zabio za 1-0. Bio je to njegov deveti gol ove sezone u 10 nastupa u LP, dok je Firmino upisao sedmu asistenciju uz 10 golova.

Liverpoolov fantastični trio Salah - Mane - Firmino je ove sezone u Ligi prvaka zabio 29 golova čime su prestigli dosadašnje rekordere Ronalda, Balea i Benzemu koji su u sezoni 2013/14. zabili 28 golova za Real Madrid.

Tračak nade Romi donio je u 15. minuti dvojac Dejan Lovren - James Milner. Hrvatski reprezentativac je jednu loptu ispred gola pokušao 'očistiti', ali je u glavu pogodio Milnera od kojeg se lopta odbila u gol za 1-1. Samo 10 minuta kasnije gosti ponovo vode. Milner je ubacio iz kornera, Džeko je bio najviši u skoku, ali je loptu poslao prema svojim vratima gdje je Wijnaldum spretno s osam metara prebacio Alissona. U 35. minuti Milner je umalo postigao još jedan gol u vlastitu mrežu. El Shaarawy je pucao s 20-tak metara, a lopta je okrznula Milnera i promijenila smjer te završila na vratnici.

Roma je izjednačila u 52. minuti golom Edina Džeke koji je pospremio jedan 'otpadak' iza leđa Loriusa Kariusa. Pucao je El Shaarawy, Karius je obranio, a Džeko se najbolje snašao u kaznenom prostoru i zabio odbijanac za 2-2. U 63. minuti domaćin je oštećen za kazneni udarac nakon što je Alexander-Arnold rukom obranio udarac El Shaarawyja. Slovenski sudac Damir Skomina i njegovi pomoćnici ostali su nijemi.

U 86. minuti Roma je povela 3-2 lijepim golom Nainggolana s ruba kaznenog prostora, a isti je igrač u posljednjim trenucima susreta realizirao kazneni udarac za konačnih 4-2. Jedanaesterac je skrivio Klavan igrajući rukom. Za peti gol i moguće produžetke ipak nije bilo dovoljno vremena. Romi ostaje utjeha kako je ostvarila pobjedu na oproštaju od Europe, te prekinula niz 'redsa' bez poraza.

ROMA - LIVERPOOL 4-2

RIM. Stadion Olimpico - 70.600 gledatelja, Sudac: Damir Skomina (Slovenija);

Strijelci: 0-1 Mane (9), 1-1 Milner (15-ag), 1-2 Wijnaldum (25), 2-2 Džeko (52), 3-2 Nainggolan (86), 4-2 Nainggolan (90+3-11m))

Žuti kartoni: Manolas, Florenzi / Lovren, Robertson, Solanke

Crveni kartoni: -

ROMA: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini (od 53. Cengiz Under), De Rossi (od 69. Gonalons), Nainggolan - Schick, Džeko, El Shaarawy (od 75. Antonucci)

LIVERPOOL: Karius - Alexander-Arnold (od 90+2 Clyne), Van Dijk, Lovren, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino (od 87. Solanke), Mane (od 83. Klavan)

Komentara 23

Avatar southman
southman
20:25 02.05.2018.

Ovaj Beusan je prevršio svaku mjeru. Za njega je minorni kontakt između Ramosa i Lewandrovskog bio penal sinoć a start na Lukasu protiv Juvea nije bio !? Pa kako ga nije sram !!! A večeras JNWA !!!!!!

KR
krezubikrkan
22:40 02.05.2018.

u obje utakmice su suci odredili finaliste....frajer je obranio rukom čisti gol a glupi janez ni penal ni crveni....ništa

DH
dalibor.hren
05:46 03.05.2018.

Lovrenu upisati asistenciju! To se zove "pogoditi suigrača u glavu"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije