Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdukove godine

Mladi i naivni! O čemu priča Špaco, plavi su mlađi od bijelih

AEK - Hajduk (1)
AFP
17.09.2010.
u 19:58

Prosjek prvih 11 bijelih u srazu s AEK-om bio je 24,2 godine, a plavih protiv Španjolaca 24,1 godinu.

Nekako je već dosadila ta priča koju smo slušali i nakon poraza od AEK-a. Stanko Poklepović ponovo je govorio o mladosti i neiskustvu, o naivnosti. Sad je zaista dosta, netko bi mu morao reći da traži neke druge razloge, jer niti je Hajduk mlad, a nije ni neiskusan. Neka Poklepović zaviri u susjedovo dvorište koje slavi svoje junake. Dinamovih prvih 11 koji su razbili Villarreal stari su prosječno 24,1 godinu, a Hajdukovih prvih 11 koji su u igri s AEK-om dominirali pola sata, a onda se izgubili negdje u Ateni, stari su 24,2 godine.

Defetistički pristup

Subašić nije početnik, nije to ni Maloča, a kamoli Vejić. Jurica Buljat igra već godinama, Strinić je reprezentativac, Bulku ima 29 godina, Ljubičiću je HNL već dosadio, Tomasov je prije tri godine bio najveće iznenađenje lige, Ibričić i Anas Shrabini su na milijunskim cijenama, a jedini bez pravog iskustva je Vukušić. Koji je ove sezone prvi strijelac lige.

Da se razumijemo, nije katastrofa izgubiti od AEK-a, Hajduk je postigao lijep uspjeh ulaskom u Europsku ligu. No, vidjelo se da Splićani mogu igrati s Grcima i zbog toga je žal veća. A navijačima posebno smeta defetistički način na koji su bijeli otputovali u Atenu. Jer, utakmica je dočekana izjavom: "Mi smo svoje napravili u Europi".

– Igra je bila puno bolja od rezultata – rekao je Poklepović i počeo opet govoriti o mladosti, naivnosti...

Rijeka određuje Špacu

Ne znamo zna li on to, ali Poklepović opasno živi. Odavno je Hajduk bez pobjede, nije raspored bio lagan (Split, Unirea, Dinamo, AEK), ali nema pobjeda. Zato će Rijeka biti važna, odredit će Poklepovićevu sudbinu.

– Ne plašim se. Imamo cilj, postavit ćemo se tako da ga ostvarimo – kazao je Poklepović.

U Ateni je pola sata bilo briljantno, sve ostalo je za zaborav. Ibričić je zaledio Olimpijski stadion, u Panenkinu stilu zabio je iz jedanaesterca.

– Nisam mislio da će potkopati loptu, da će imati hrabrosti za to. Da sam znao, rekao bih to našem vrataru. A Ibričić je vrhunski igrač, bez njega bi Hajduk bio prosječna momčad – komentirao je AEK-ov branič Sanel Jahić, koji s Hajdukovom vedetom igra za reprezentaciju BiH.

Kaže da mu je Ibričić, kada su mijenjali dresove, priznao da je razočaran, ali da je Hajduku važnija utakmica s Rijekom. Sezona se bijelima lomi na stijenama Kantride.

Komentara 13

MI
mislav
21:40 17.09.2010.

Ja sam dinamovac al pustite Špacu na miru,ta nisu imali takog trenera već dugo,pustite ga neka radi a sa ovim Subašićem,Vejićem Buljtom ,Maločom,Anasom ne može više učinit.Mora staviti Radoševića na gol pa će već biti 50 % bolje,Špaco nedaj se !

OB
-obrisani-
14:11 18.09.2010.

Mladi i naivni! O čemu priča Špaco, pa Šurjak, Mužinič, Kalinić, Vujovič, Gabrić su iskusni igrači i samo njih treba spremiti i ukomponirati da odigraju na rutini i hajdučki štih..

OB
-obrisani-
06:57 18.09.2010.

Što još treba Subašić napraviti da izgubi mjesto u prvom sastavu ili u reprezentaciji??? Takvu rupu na golu još nisam vidio u ozbiljnijem klubu! Špaco je odličan trener,napravio je maksimum sa Hajdukom,ali Hajduk jednostavno nema dovoljno jak igrački kadar.Ni Murinjo ne bi sa ovakvim igračima osvojio HNL,pokraj atomskog Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije