Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matjaže Kek:

'Mene zanima samo Rijeka, a ne rezultat derbija u Maksimiru'

Kek
Foto: Goran Kovacic/pixsell
01.12.2013.
u 13:13

– Tek kada odigramo tridesetak europskih utakmica, znat ćemo točno jesam li napravio dobar posao ili nisam – kaže Matjaž Kek.

Rijeka u nedjelju od 19 sati na Kantridi igra protiv Slavena Belupa, a na istom travnjaku prije tri dana protiv Vitorije Guimaraes demonstrirala je nogomet koji nadilazi razinu HNL-a. Ako Riječani budu igrali kao u prvom poluvremenu protiv Vitorije, šanse nemaju ni jače hrvatske momčadi od Slavena Belupa:

– Ja to nisam rekao! Rezultat na kraju prvenstva točno će pokazati koliko vrijedimo. Znam da je ova momčad sposobna za velike stvari, ne bježim od toga. Najgore što nam se može dogoditi je da se uspavamo zato što smo igrali dobro u određenim razdobljima europskih utakmica. Tek kada odigramo tridesetak ovakvih europskih utakmica, znat ćemo točno jesam li napravio dobar posao ili nisam – kaže Matjaž Kek.

Momčad Rijeke najviše je impresionirala energijom protiv Vitorije:

– Istina! Mogao sam zatvoriti igru i čekati kontru, ali to me ne zanima. Mentalitet ljudi u Rijeci je takav da takva igra ne prolazi!

Da bi ova momčad napredovala, predsjednik Damir Mišković mora posegnuti u klupsku blagajnu i dovesti pojačanja:

– Ovakav kolektivni pristup moramo zadržati jer je to jedini ispravan put. Volim se braniti u jasno definiranom sustavu, ali volio bih više napadati u sustavu koji nije toliko predvidljiv. To je već stvar individualne kvalitete. Nemamo mi puno stranaca u momčadi, iskočio je Kvržić, Alispahić je tek u zadnjim utakmicama počeo pokazivati kvalitetu. Ne želim podcjenjivati igrače koje imam i koji su ostvarili ove rezultate, ali progresija se mora nastaviti – kaže Kek.

Na pitanje koji bi rezultat želio u Maksimiru u derbiju Dinama i Hajduka slovenski je trener odgovorio:

– Na to pitanje od mene nećete dobiti odgovor. Mene zanima samo utakmica Rijeke i Slavena Belupa i ništa drugo. To ne znači da me ne zanima utakmica, naravno da ću gledati dvoboj u Maksimiru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije