Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od nogometa nije zaradio

MAX! Cerin: Od stresa sam sa suprugom pobjegao na more

cerin
Filip Brala/PIXSELL
05.05.2011.
u 18:33

- Od nogometa nisam zaradio ništa, ali nije mi žao što nisam imao inozemni transfer, važan mi je bio Dinamo.

Sportski tjednik Max donosi priču o Snješku Cerinu, najboljem strijelcu i jednom od najboljih Dinamovih igrača generacije 1982. godine, koja je, nakon 24 godine, vratila naslov državnog prvaka u Zagreb. Cerin, rođeni Trnjanin, otišao je iz Zagreba i mirno živi na moru, u Privlaci pokraj Zadra...

Sa suprugom Ankicom napustio je Zagreb i 2001. otvorio "Obiteljski dom", dom za starije i nemoćne osobe u Privlaci.

– Imao sam problema sa srcem početkom 90-ih, bilo je to predinfarktno stanje u vrijeme kad smo vodili kafić na Savici. I to je utjecalo na odluku da se preselimo na more, da se maknemo od stresa. U Privlaci smo ljetovali od 1989. godine i supruga je došla na ideju o otvaranju doma, i doista sam bio oduševljen kad mi je to predložila. Posao je uhodan, imamo 17 starijih osoba u domu, kapacitet je 18 i ne mislimo se širiti. Selidba nam je bila najbolji potez u životu – kaže 56-godišnji Cerin, koji je za Dinamo odigrao 474 utakmice i zabio 295 golova, od toga 101 prvenstveni. Sjetio se Cerin i 1982. godine:

– Bila je to nezaboravna sezona. Sezona i utakmica sa Zvezdom, u Maksimiru, kad smo ih pregazili 3:0 i shvatili da možemo biti prvi! To mi je najdraža utakmica, onda se sve promijenilo i okrenulo, Zvezda je na jesen imala bodovnu prednost, ali mi smo marširali i tri kola prije kraja već osigurali naslov. To je bilo neponovljivo, bili smo prava škvadra, Ćiro je bio sjajan. Na treninge je dolazilo po nekoliko tisuća ljudi, na utakmicama nije bilo manje od 20.000 ljudi.

Jeste li u karijeri dovoljno zaradili za miran život?

– Ma kakvi! Sve što imam zaradio sam rukama, a ne nogama, zajedno sa suprugom! I nikad mi nije bilo žao što nisam napravio inozemni transfer, meni je bio važan samo Dinamo!

Kakve su bile premije za osvojeni naslov prvaka 1982. godine? Jeste li od tog novca mogli kupiti automobil, ili stan?

– Ne budite smiješni, ha, ha... Naša premija za naslov bila je otprilike jednaka premiji današnjih Dinamovih igrača za jednu pobjedu!

Cijelu priču pročitajte u Maxu.

Ključne riječi

Komentara 5

GU
Gustavo
20:51 05.05.2011.

a igralo se bolje

Avatar Idler 3
Idler 3
00:35 06.05.2011.

Trnjanin je Bandić, a Snješko je Trnjan !!!

PE
perce
06:41 06.05.2011.

Konačno se netko sjetio našeg Gerda Mullera, Van Bastena. Istinska nepriznata legenda. Bilo bi nezamislivo dobro prikupiti snimke njegovih golova i poteza. Tu bi mnogi vidjeli o kome se tu zaista radi. Takvi nogometaši se rijetko radjaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije