Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Matjaž Kek: U ovakvim utakmicama igra se na rezultat, sve drugo su priče

Matjaž Kek
Davor Javorović/Pixsell
17.07.2014.
u 23:29

- Imamo problema jer nemamo svježih igrača u sredini. Optimist sam uoči uzvrata, pokazali smo da bolja momčad - kaže trener Rijeke.

U 84. minuti Andrej Kramarić izveo je malonogometnu minijaturu na lijevoj strani kaznenog prostora, sakrio je loptu trojici mađarskih braniča prije nego je zaustavljen prekršajem za najstrožu kaznu. Ivan Krstanović bio je neumoljiv, zatresao je mrežu za miminalnu prednost Rijeke uoči uzvrata.

Nije Rijeka briljirala, naprotiv, ali bila bi sportska nepravda su gosti s Kantride otišli neporaženi. Poražavajući je za nogomet bio već i sam način na koji su Mađari pokušali ostati neporaženi!

- Moram biti zadovoljan načinom na koji  smo igrali ombrambeno protiv jake i uigrane momčadi Rijeke. Ritam utakmice bio je puno jači nego u mađarskom prvenstvu. Naš je problem bio što nam je nedostajala igra prema naprijed, posebno u prvom dijelu. Prebrzo smo gubili loptu, Rijeka je zasluženo pobijedila iako nije stvorila neke izrazite prilike – rekao je Thomas Doll, trener momčadi koja nije uputila ni jedan udarac u okvir riječkih vratiju.

Mađarska momčad nije imala ni moći, ni brzine da bi ijednom došla u poziciju uputiti ozbiljan udarac prema Vargićevim vratima.

Nisu Riječani iskoristili početni zamah i nervozu gostiju. U 14. minuti Sharbini je presjekao dodavanje obrane gostiju i odmah položio loptu Krstanoviću, koji je izašao na čistinu slijeva, promašio vrata i najbolju priliku na utakmici.

Trener Matjaž Kek koristio se standardnim linijama kretanja u pokušajima da probije bokove i poremeti raspored  gostujuće obrane. U takvoj utakmici za konkretniji učinak nedostajalo je više brzine u izmjenama mjesta i lopte ili individualne kvalitete u igri jedan na jedan.

- Nije bilo lako, nedostajalo nam je malo više brzine i okomitih ulazaka. Bili smo pametni i strpljivi, na kraju smo zabili. U ovakvim utakmicama igra se na rezultat, sve drugo su priče.  Možda će nam u uzvratu biti nešto lakše igrati, ali sada počinjemo razmišljati o utakmici u Zagrebu – kazao je Matjaž Kek.

Ohrabrili su se malo gosti na početku drugoga dijela. Izgledalo je kao da je domaća momčad ustuknula prije nego što je Kek dvjema izmjenama (Kramarić, Kvržić) pokušao dignuti ritam napada. Nije uspio podignuti ritam, ali je uspio dobiti kvalitetu više.

- Imamo problema jer nemamo svježih igrača u sredini. Optimist sam uoči uzvrata, pokazali smo da bolja momčad, što ćemo morati dokazati na terenu. Voljni element naših igrača je strašan, a morate znati da je ovo nova momčad Rijeke. Čini mi se da su neki igrači bili čak i malo impresionirani – kazao je Kek.

Srećom da je Kramarić u 84. minuti  pronašao trenutak inspiracije i prekinuo nogometnu antipropagadnu mađarske momčadi, koja ne služi na čast europskim natjecanjima.

>> Hajduk, Rijeka i Split pobijedili - prekrasna večer za hrvatski nogomet!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije