Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ GLAVNOG TAJNIKA

Mateša: Tko istupi iz HOO-a, ne može na Olimpijske igre

'12.11.2012., Zagreb - Izborna sjednica Skupstine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) odrzala se u hotelu Panorama na kojoj je Zlatko Matesa kao jedini kandidat ponovno izabran za Predsjednika HOO-a.
Goran Stanzl/PIXSELL
06.05.2013.
u 17:52

– Onaj tko bi istupio iz nacionalnog olimpijskog odbora ne bi imao pravo nastupa na Olimpijskim igrama jer samo nacionalni olimpijski odbori imaju pravo određivati izaslanstva – rekao je Mateša.

Napeto iščekivani izbor glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora nije se dogodio. Zbog obiteljske spriječenosti razgovoru s Natječajnom komisijom nije pristupio Tomislav Paškvalin, pa je Vijeće HOO-a odgodilo taj izbor.

Na upit zašto se ta komisija nije našla u petak, a ne na dan odluke, predsjednik Zlatko Mateša kazao je da je riječ o ljudima koji imaju profesionalne obveze (u ovome su volonteri) pa njihovo slobodno vrijeme nije lako uskladiti. Novi termin radne skupine za razgovor s dvojicom kandidata je 15. svibnja, a prvi sljedeći datum, kada će se svi članovi Vijeća moći biti nazočni, jest 20. svibnja.

Najave odcjepljenja nekih granskih saveza, oko čega je najglasniji bio rukometni alfa i omega Zoran Gobac, predsjednik Mateša ovako je prokomentirao:

– Iako to medijski dobro zvuči, mislim da to nije realna vjerojatnost. Onaj tko bi istupio iz nacionalnog olimpijskog odbora bilo koje zemlje ne bi imao pravo nastupa na Olimpijskim igrama jer samo nacionalni olimpijski odbori imaju pravo određivati olimpijska izaslanstva. Ako pak postoje neka druga promišljanja, onda ih treba urediti zakonom jer u svijetu ima raznih varijanti. Određuje li se to prema željama jednog čovjeka drugo je pitanje.

>> Gobac iz sjene vodi akciju: Paškvalina želi umjesto Čopa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije