Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hoo

Mateša bez protukandidata, danas dobiva treći mandat

Slavica Ecclestone Zlatko Mateša (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
12.11.2012.
u 08:24

Jedan od dopredsjednika bit će žena, a u Vijeću HOO-a gledat će se i na regionalnu i spolnu zastupljenost

Na današnjoj izbornoj skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu središnja točka dnevnog reda izbor je predsjednika krovne nam sportske kuće. S obzirom na to da nema ni jednog protukandidata (istekao je rok za prijavu), izvjesno je da će to biti Zlatko Mateša (63), dosadašnji predsjednik koji se uspješno oporavlja od ugradnje pet premosnica na koronarnim žilama.

Prvi je put za čelnog čovjeka HOO-a Mateša izabran u jesen 2002. kada se nakon dvije godine povukao Zdravko Hebel. Bivšem hrvatskom premijeru bit će ovo treći puni mandat na dužnosti na kojoj je Antun Vrdoljak proveo devet godina.

Nakon što iznese četverogodišnji program usmjeren k što uspješnijem nastupu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Mateša će predložiti četiri dopredsjednika (jedan od njih bit će žena), ali i članove Vijeća HOO-a u kojem će biti jedan predstavnik sportaša (obično je to član Kluba olimpijaca), predstavnici najtrofejnijih nam olimpijskih sportova, a gledat će se i na regionalnu i spolnu zastupljenost.

Mateša je član Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora i glavni koordinator inicijative za pokretanje Europskih olimpijskih igara, čije bi se prvo izdanje trebalo održati 2015. godine.

Ključne riječi

Komentara 10

BA
Bay
09:14 12.11.2012.

Čovjek je prošao dvije teške operacije srca,jedva živu glavu izvukao,dobio pet srčanih premosnica, ima pravo na izvanrednu saborsku mirovinu i umjesto da se trenutačno umirovi i sačuva to malo zdravlja koje mu je preostalo on sebe još uvijek vidi čelnikom organizacije ...Van pameti i svakog zdravog mozga...

VA
Valerija007
10:10 12.11.2012.

Bay, što se čudiš? Znaš li koja se tu lova vrti? I koliko tipusa Mateša vodi po svijetu na olimpijade! A da ode u mirovinu ne bi bilo više slika sa Slavicom, zamisli bogatoj Salvici siromašan narod plaća kartu zaa priredbu na olimpijadi!

LP
Lebron Petrovic
11:24 12.11.2012.

Zla Maćeha (Mateša) Hrvatskog sporta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije