Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari znanci

Cvitanović: Skenderbeu je izbacio Čehe, znači da je kvalitetan

Mario Cvitanović
Foto: Anders Hoven/PIXSELL
04.08.2017.
u 15:28

Razmišljam samo o nama i o tome da budemo bolji, naglašava Dinamov trener.

Moram reći da maksimalno resprektiram protivnika, ali trebamo gledati sebe i biti što bolji da bi nama bilo lakše, prokomentirao je trener Dinama Mario Cvitanović ždrijeb za doigravanje Europske lige u kojem je njegova momčad izvukla albanski Skenderbeu.

- Radi se o klubu koji je već dugi niz godina prvak Albanije. Izbacili su Mladu Boleslav, to znači da se radi o kvalitetnoj ekipi - izjavio je za Dinamov službeni internetski portal Cvitanović pod čijim je vodstvom momčad prošla norveški Odd u 3. pretkolu Europske lige, a u tri prvenstvena kola ostvarila dvije pobjede i remizirala na gostovanju u Osijeku.

Dinamo je prije dvije godine pod vodstvom trenera Zorana Mamića u dvije utakmice nadigrao Skenderbeu s ukupnih 6-2 i na taj način izborio mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, a dojam je da će hrvatski doprvak i u ove utakmice ući kao favorit.

Mario Cvitanović
1/7

- Neću govoriti o favoritima, s obzirom na to da nisam gledao kakvi su oni. Razmišljam samo o nama i o tome da mi budemo bolji. Igrali smo protiv njih prije dvije godine i prošli smo ih. Međutim, dvije godine puno znače u nogometu i sigurno da su se ekipe dosta promijenile. Usporedbe u tom smjeru su deplasirane - izjavio je Cvitanović.

Dinamo će 17. kolovoza ugostiti Skenderbeu na Maksimiru u prvoj utakmici, a uzvrat će biti odigran 24. kolovoza u Elbasanu, gdje je Dinamo prije dvije godine slavio sa 2-1, no tada je to bio prvi dvoboj, dok je u maksimirskom uzvratu bilo 4-1.

Zagrebački Dinamo je prije dvije sezone preko Skenderbeua došao do grupne faze Lige prvaka pobjedama u oba dvoboja, 2-1 je bilo u Elbasanu, a 4-1 na Maksimiru. U spomenutim dvobojima Dinama i Skenderbeua, naš je predstavnik do pobjede u prvom dvoboju došao preokretom, nakon što su domaći poveli pogotkom Shkembija u prvom poluvremenu, dok su strijelci za Dinamo bili Soudani (66) i Pivarić (90+3).

U zagrebačkih 4-1 Soudani (9, 80) je ugradio dva pogotka, dok su po jedan postigli Hodžić (15) i Taravel (55), dok je za goste pogodak postigao Esquerdinha (10).

Iz tih utakmica Dinamo u svojoj momčadi ima osmoricu nogometaša, a svakako najznačajnija promjena u odnosu na momčad koju je tada vodio Zoran Mamić su odlasci Marka Pjace u Juventus i Marka Roga u Napoli.

Što se Skenderbeua tiče, današnji trener Ilir Daja u početnoj postavi koja je u 3. pretkolu izbacila češki Mlada Boleslav boljim izvođenjem jedanaesteraca, imao je sedmoricu nogometaša koji su prije dvije godine igrali protiv Dinama.

Komentara 8

Avatar babas
babas
16:33 04.08.2017.

Biti će teško,Skenderbeu je nesumnjivo ozbiljniji protivnik od norveških amatera. Dinamov vezni red je loš,trebalo bi kupiti neko pojačanje. Usput,što je sa Ademijim,fali nam kao suho zlato,kad će taj zaigrati?

PA
pappmisi
21:29 04.08.2017.

Lovro Majer hitno u Dinamo za utvrat dajemo Fiolica i Corica

PA
pappmisi
21:30 04.08.2017.

Lovro Majer hitno u Dinamo za uzvrat dajemo Fiolica i Corica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije