Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA NEIZVJESNO

Dinamo nakon drame u Norveškoj izborio play-off Europske lige

Dinamo nakon drame u Norveškoj izborio play-off Europske lige
Foto: Anders Hoven/PIXSELL
03.08.2017. u 20:25

Dinamo je izborio četvrto pretkolo Europske lige, nakon 2:1 pobjede u Zagrebu u Norveškoj je protiv Odda odigrao mršavih, ali dovoljnih 0:0.

Možda hladno vrijeme, dvadesetak stupnjeva celzijevih hladnije nego u Zagrebu, kiša, umjetna trava, tko zna što bi mogao biti alibi Dinamu za ono što je pokazao u prvom poluvremenu.

Samo Junior i Livaković dobri

Ne, nije Odd nadigrao plave, nije mu nešto ozbiljnije ni zaprijetio, ali Dinamo nije odigrao ništa posebno, daleko ispod očekivanja protiv slabašnog suparnika koji, bez obzira na negativni rezultat iz prve utakmice, nije krenuo otvorenijeg garda. Ali i Dinamo je krenuo polako, igrajući na ‘ziher’ valjda da mu se ne bi ponovilo ono što su mu radili dosadašnji suparnici, pa i Odd u Maksimiru, kada su ih kontrirali i stvarali ozbiljne prilike.

- Posljednjih smo dana radili na tim kontranapadima, uvidjeli smo da smo tu imali problema - kazao je Filip Benković prije ove uzvratne utakmice s Oddom.

No, ako je rješenje ‘ziheraška’ igra, onda se u takvoj igri nije moglo očekivati ni da će biti nekakvih prilika, tek su nekoliko puta plavi zaprijetili u Norveškoj u tom prvom dijelu, a najviše je ponovno pokazao Junior Fernandes koji je svojom snagom, brzinom često probijao desnu stranu obrane Odda, ali je problem što jedan igrač ne može napraviti nešto ozbiljno. Kad bi i probio, onda mi se nudilo jako malo rješenja, opet ja ta tranzicija iz obrane u napad bila slabašna, gotovo veteranska. A na postavljenu obranu Norvežana, kakva je ona uglavnom i Dinamo nije imao rješenja. Uglavnom, najbolju priliku imao je Fernandes koji je glavom tukao, dvaput je nešto pokušao Hodžić i to je u prvom dijelu bilo više-manje sve u sudaru u kojem smo dvije loše momčadi.

Plavi se baš nisu smjeli oslanjati da to da utakmicu igraju na ‘nulu’, jer kod tih 0:0, samo jedan pogodak Norvežane bi odveo dalje.

U nastavku Mario Cvitanović nije ništa mijenjao što se prvih 11 tiče, malo je više na početku nastavka pokušao gurati u sredinu napada.

Prvi su u nastavku zaprijetili domaćini, Riski je pobjegao po svojoj desnoj strani i pomalo iskosa pogodio vanjski dio mreže, da je pogodio i prvi kut, Livaković je već bio na tom mjestu. No, od 50. minute Dinamo je jako loše izgledao, Odd se razbudio i počeo češće dolaziti pred vrata Dinama, samo pet minuta triput su zaprijetili, pa čak i pogodili prečku. u tim je trenucima zagrebačka momčad izgledala potpuno izgubljeno. Ali, je onda i uzvratila, Fernandes se našao sam pred vratarom Odda, ali je Rossbach, najbolji čovjek Odd i u prvoj utakmici, uspio obraniti i tako ostavio nadu svojoj momčadi.

Dani Olmo isključen

U 68. minuti Soudani je imao lijepu priliku, ali kakav poklon potom nisu iskoristili domaćini. Lecjaks je prsima išao vraćati loptu Livakoviću, Bromberg je uletio i srećom tukao u vratara Dinama.

Trebao je ukrajinski sudac pokazati na jedanaesterac 13 minuta prije kraja kada je srušen Gojak, no propustio je to učiniti, a propustio je Olmo asistirati Gojaku u 80. Odd je tada bio na mukama, Fernandes je pogodio vratnicu. Zadnje minute plavi su odigrali s igračem manje, dva žuta brzo je zaradio Olmo, pa je došla nova plava muka koja je završila bez pogodaka.

No, ovakav Dinamo teško će se nositi s ozbiljnijim suparnicima u četvrtom, posljednjem kvalifikacijskom kolu, a tamo ima još kako ozbiljnih. Ždrijeb je sutra u 13 sati u Nyonu. A teško će se plavi nositi i u nedjeljnom derbiju s Hajdukom, a još teže tjedan dana kasnije s goropadnom Rijekom na Rujevici. Od Dinama kakvog smo vidjeli danas, ove sezone ne treba puno očekivati.

ODD - DINAMO 0:0

SKIEN - Skagerak Arena. Gledatelja 4.217. Sudac: Anatolij Abdula (Ukrajina).

Odd: Rossbach - Ruud, Semb Berge, Hagen - Samuelsen (od 64. Bromberg), Nielsen, Berg - Riski (od 82.Haugen), Occean, Mladenović (od 75. Diouf). Trener: Dag-Eilev Fagermo

Dinamo: Livaković - Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani (od 90. Rrahmani), Ćorić (od 75. Olmo), Fernandes - Hodžić (od 65. Gojak). Trener: Mario Cvitanović

Žuto-crveni karton: Dani Olmo (86.)     

    

Komentara 54

ST
stefj
19:58 03.08.2017.

Hm, kako utakmica ide dalje to izgleda sve gore... Npr. što radi Ćorić na terenu - smeta... Ajde zamjene, dajte bar jedan smisleni napad, dajte složite 3 dodavanja...

PA
pappmisi
19:17 03.08.2017.

Bolje nego dosad, Coric definitivno nije 10 za Dinamo, za to mesto treba veci znalac, Vadi ga napolje !!!!

AS
atilla sb 1986
19:47 03.08.2017.

Coric los do bola, cak lošiji nego antolic. Sad to već ide pomalo na zivce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije