Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR S BOKSAČIMA

Mario Banožić obećao: Povećavat ćemo i dalje broj sportaša vojnika

Ministar obrane Mario Banožić
06.05.2022.
u 09:00

Mario Banožić prvi je ministar obrane koji je posjetio Hrvatski boksački savez

U pratnji general-pukovnika Siniše Jurkovića, zamjenika načelnika Glavnog stožera OSRH, ministar obrane Mario Banožić posjetio je Hrvatski boksački savez, gdje se družio i s najboljim našim boksačima i boksačicama.

A svi oni, s obzirom na to da je dopredsjednik HBS-a brigadni general Mladen Mikolčević, dočekali su ministra “postrojeni”. Doduše, među njima je bilo i ugovornih pričuvnika Hrvatske vojske kao što su Gabrijel Veočić, europski prvak do 22 godine, ali i teškaš Marko Milun.

”Vitezovi” protiv zvezdaša

Ambiciju da postane vojnikinjom, i stekne pravo na onih 4000 kuna mjesečno, ima i U-22 europska doprvakinja Nikolina Ćaćić, no ona će, da bi zadovoljila stroge vojne medicinske kriterije, morati skinuti dioptriju.

Inače, najbolje hrvatske boksačice i boksače u svibnju čekaju velika natjecanja. Boksačice će već danas na Svjetsko prvenstvo u Tursku, a boksači će se od 21. ovog mjeseca u Armeniji natjecati na Prvenstvu Europe. A za njega se žestoko priprema Marko Milun, koji se vratio s priprema iz Assisija, doduše s manjim problemom s vratom, koji ga neće spriječiti da danas nastupi u meču regionalne lige između Vitezova Zagreb i Crvene zvezde.

Hoće li Vitezove u boksački centar na ZV-u doći bodriti i ministar, to ne znamo, no znamo da je Banožić najavio da će svojim ministarskim utjecajem pomagati sportu i sportašima. Kazao je da, od borilačkih sportova, preferira džudo i boks i da će se potruditi da sportaša pričuvnih vojnika bude još više.

29.04.2022., Vukovar - Ministar obrane Mario Banozic, izaslanik premijera Andreja Plenkovica sudjelovao je na obiljezavanju 31. obljetnice 3.gardijske brigade Kune. Polozio je vijenac i zapalio svijecu na Memorijalnom groblju zrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru za poginule i nestale pripadnike Kuna. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

– Već ove godine povećali smo broj sportaša ugovornih pričuvnika za 10-15 posto, a aktualna politika voljna ih je uključiti još i više. Osim toga, naveliko se razmišlja i o uređenju i izgradnji infrastrukture koju bi naši vrhunski sportaši koristili u pripremama za svoja natjecanja. To je način na koji HV može pridonijeti hrvatskom sportu.

Iz ovoga je jasno koju korist ima sport od Hrvatske vojske jer sportašima amaterima onih 4000 kuna mjesečno jako puno znači. No zanimalo nas je koju korist imaju Oružane snage RH od sportaša vojnika, koji vojničkih obveza zapravo i nemaju, a imali bi ih jedino u slučaju rata, odnosno neke nove agresije na Hrvatsku, poput ove ruske na Ukrajinu.

– Svi smo mi ponosni kada vidimo da hrvatski sportaš na nekom medaljaškom postolju prima odličje, a kada ste svjesni da ste dio tog rezultata, kada znate da je to netko tko je dio HV-a, onda ste još ponosniji. Osim toga, svaki taj rezultat dodatni je poticaj profesionalnoj vojsci da budu još bolji u obavljanju svojih zadaća – kazao je Banožić, inače prvi ministar obrane koji je ikada posjetio Hrvatski boksački savez.

Hoće li se i MUP uključiti?

Kada se ovaj novinar predstavio kao večernjakovac i kazao da ga ne zanima dnevna politika, ministar kao da je odahnuo. Konačno nije morao reternirati predsjedniku države Zoranu Milanoviću, čija je omiljena meta, i koji inače ima vrlo nadarenog 17-godišnjeg sina hrvača, koji bi, jednog dana, mogao biti ozbiljan kandidat za status ugovornog pričuvnika u Hrvatskoj vojsci. A da bi to bilo tko postao, potreban je potpis ministra obrane.

A u HOO-u, koji predlaže kandidate, nadaju se da će se u ovu priču uključiti i Ministarstvo unutarnjih poslova i da ćemo imati i sportaše pričuvne policajce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije