Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Madridski Real sezonu može spasiti samo naslovom u Ligi prvaka

Ajax - Real
Foto: Pixsell/Reuters
1/6
04.03.2019.
u 16:41

Navijači se izjašnjavaju, ali to čine s puno poštovanja. Dolaze nas gledati i žele vidjeti kako pobjeđujemo. Želimo im darovati pobjedu u sljedećoj utakmici, što je isključivo naša odgovornost - izjavio je Realov trener Santiago Solari

Utakmicama Borussije (D) i Tottenhama te Reala i Ajaxa, koje se igraju u utorak u Dortmundu i Madridu, počinje rasplet osmine finala nogometne Lige prvaka.

Borussia je u dvoboju odigranom na Wembleyju pokazala defenzivne slabosti, a obrambene pogreške koštale su ih tri pogotka u drugom poluvremenu, od kojih su dva primili u posljednjih deset minuta dvoboja.

>> Pogledajte SPECIJAL Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Od dvoboja odigranog prije tri tjedna, Borussia je dopustila da joj se Bayern potpuno približi i bodovno izjednači na ljestvici Bundeslige, a i Tottenham prolazi krizno razdoblje. Spursi su se od tri uzastopna poraza u Premier ligi spasili zahvaljujući realiziranom kaznenom udarcu Harryja Kanea u londonskom derbiju protiv Arsenala, koji je završio 1-1.

Kane je zbog ozljede propustio prvi dvoboj osmine finala u kojem su njegovi suigrači Borussiji nanijeli jedan od najtežih poraza u Ligi prvaka. No, unatoč značajnoj prednosti, Kane se ne zavarava da Tottenham čeka lagan posao na Westfalenu.

- Igrali smo tamo nekoliko puta u posljednjih nekoliko sezona. Imaju fantastične navijače. Svi očekuju da ćemo proći dalje, ali još uvijek nas čeka posao koji moramo obaviti. Morat ćemo naporno raditi da bismo osigurali plasman u četvrtfinale - izjavio je Kane uoči odlaska u Dortmund.

Tottenham će pokušati doći do svog drugog četvrtfinala u Ligi prvaka, dok se Borussia nada da uz pomoć vjernih navijača može napraviti jedan od najvećih preokreta u povijesti ovog natjecanja. Tri ili više pogodaka zaostatka u Ligi prvaka je preokrenuto triput, dvaput u posljednje dvije sezone.

Ajax - Real
1/4

Barcelona je prije dvije sezone uspjela nadoknaditi zaostatak od četiri gola (4-0) iz prve utakmice osmine finala protiv PSG-a, tako što je slavila sa 6-1 u uzvratu.

Prošle sezone je Barcelona osjetila na svojoj koži preokret sličnih razmjera, kad je dopustila Romi pobjedu od 3-0 na rimskom Olimpicu, nakon što je u prvom dvoboju četvrtfinala na Nou Campu bilo 4-1 za Katalonce. Tri pogotka zaostatka je u četvrtfinalu 2004. godine okrenuo i španjolski Deportivo protiv Milana. "Crveno-crni" su na San Siru slavili s 4-1, ali je u uzvratu na Riazoru bilo 4-0 za domaću momčad.

Da su sposobni pobijediti Tottenham s 3-0, rezultatom koji im je potreban da izbore barem produžetak, nogometaši Borussije dokazali su već prije tri sezone u osmini finala. Istina, tada su u Dortmundu igrali prvu utakmicu i slavili s 3-0, a potom to potvrdili i pobjedom u Londonu 2-1.

Momčad Luciena Favrea morat će odigrati utakmicu na razini onoga što je pružala u prvom dijelu sezone iz kojeg je posebno upečatljiva ostala predstava u grupnoj fazi Lige prvaka, u kojoj su na svom stadionu razmontirali madridski Atletico s 4-0, rezultatom potrebnim i protiv Tottenhama za plasman u četvrtfinale. 

Aktualni trostruki europski prvaci su napravili korak prema toj fazi pobjedom 2-1 u Johan Cruyff Areni. No, od tada se Real nema čime pohvaliti, a posebno bolna bila su dva poraza na Santiago Bernabeuu od Barcelone u razmaku od četiri dana, kojima je 'kraljevski klub' izgubio mogućnost igranja u finalu španjolskog Kupa i praktično izgubio utrku za naslov prvaka.

Posljednji rezultati stavili su pod poseban pritisak trenera Santiaga Solarija, koji nema pravo na kiks u Ligi prvaka. To je ostalo jedino natjecanje u kojem se Real može nadati trofeju u ovoj sezoni.

>> Pogledajte kamo su sve hrvatski nogometaši selili ove zime

Unatoč pobjedi u prvom dvoboju, Madriđanima neće biti nimalo lako, jer je Ajax i u toj utakmici pokazao da može biti vrlo opasan. K tome još treba dodati i podatak da će domaća obrana biti bez kažnjenog kapetana Sergija Ramosa. Kriza na Bernabeuu je očigledna, a sve manje strpljenja pokazuju i navijači, čiji zvižduci su sve češće upereni protiv igrača.

- Navijači se izjašnjavaju, ali to čine s puno poštovanja. Dolaze nas gledati i žele vidjeti kako pobjeđujemo. Želimo im darovati pobjedu u sljedećoj utakmici, što je isključivo naša odgovornost - izjavio je Santiago Solari, za kojeg su mediji u Španjolskoj već ustvrdili da će biti smijenjen, najkasnije po završetku sezone.

Isti izvori navode kako će predsjednik Reala Florentino Perez kao njegovu zamjenu dovesti sadašnjeg trenera Tottenhama Mauricija Pochettina ili vratiti Josea Mourinha.

Solariju bi ostanak na Realovoj klupi mogao 'kupiti' jedino trijumf u Ligi prvaka, koji bi se dogodio u svibnju na stadionu gradskog rivala Atletico Madrida. No, s obzirom na sadašnju formu, Solarijeva će momčad već u utorak biti na velikom ispitu. Ajax ne dolazi u španjolsku prijestolnicu bez ambicija i što je još važnije, stiže u puno boljoj formi i raspoloženju od onoga koje vlada u Realovoj svlačionici.

Raspored uzvratnih utakmica osmine finala Lige prvaka

Utorak, 5. ožujka (21 sat):
Real Madrid - Ajax  (2-1)
Borussia Dortmund - Tottenham  (0-3)
Srijeda, 6. ožujka (21 sat):
Porto - Roma  (1-2)
PSG - Manchester United  (2-0)
Utorak, 12. ožujka (21 sat):
Juventus - Atletico Madrid  (0-2)
Manchester City - Schalke (3-2)
Srijeda, 13. ožujka (21 sat):
Barcelona - Olympique Lyon  (0-0)
Bayern - Liverpool  (0-0)

Komentara 1

PR
propalismoFranjoskroz
19:54 04.03.2019.

Treći klub Španjolske već godinama!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije