Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tudor vodeći

Livaja s dva sjajna gola odveo AEK na vrh, Pašalić zabio Zenitu

Europska liga: Rijeka - AEK
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
27.11.2017.
u 21:03

Bili su to Livajini treći i četvrti pogodak u grčkom prvenstvu ove sezone.

Hrvatski napadač Marko Livaja bio je dvostruki strijelac u 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi AEK-a protiv Plataniasa u susretu 12. kola grčkog nogometnog prvenstva, a s ta tri boda AEK je preuzeo vodstvo na ljestvici.

Livaja je postigao prva dva pogotka na utakmici, u 39. i 49. minuti, a iz igre je izašao u 71. Bili su to treći i četvrti pogodak u prvenstvu hrvatskog napadača ove sezone.

AEK sada ima 24 boda, jedan više od drugog Olympiacosa, a dva više od trećeg PAOK-a. Platanias je posljednji, 16. sa šest bodova.

 

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mario Pašalić bio je strijelac u 3-1 (2-1) pobjedi Spartaka iz Moskve protiv Zenita iz Sankt Peterburga u derbiju 18. kola ruskog prvenstva.

Pašalić, koji je u igru ušao u 76. minuti, potvrdio je pobjedu svoje momčadi pogotkom za 3-1 iz protunapada u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je ovo treći pogodak Pašalića za aktualnog ruskog prvaka.

Inače, Spartak je poveo sa 2-0 pogocima Samedova (19) i Luiza Adriana (30), a jedini gol za Zenit postigao je Criscito (35).

Ovom pobjedom Spartak je skočio na četvrto mjesto na ljestvici sa 31 bodom, dva manje od drugog Zenita, a jednim manje od trećeg CSKA.

Na vrhu se sa 39 bodova izdvojio moskovski Lokomotiv koji je ranije u ponedjeljak kao gost svladao SKA iz Habarovska sa 2-1, a hrvatski stoper Vedran Ćorluka zbog ozljede i dalje ne konkurira za nastup u dresu Lokomotiva.

U posljednjoj utakmici 13. kola turskog nogometnog prvenstva Kayserispor i Istanbul Basaksehir su igrali 1-1 (1-1), a takvim raspletom je Galatasaray, kojega vodi hrvatski trener Igor Tudor ponovno ostao usamljen na čelu ljestvice.

Galatasaray, koji je u subotu na svom terenu svladao Alanyaspor sa 2-0, vodi sa 29 bodova, drugi Istanbul Basaksehir ima 27, a zatim slijede Fenerbahce, Besiktas i Kayserispor sa po 23 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije