Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Rijeka ispustila dva gola prednosti i ostala bez proljeća u Europi

Rijeka ispustila dva gola prednosti i ostala bez proljeća u Europi
Foto: Reuters/Pixsell
23.11.2017. u 22:58

Fenomenalnih prvih 45 minuta, a onda sve ostalo za zaborav. Tako bi se mogao opisati remi Rijeke u gostima kod AEK-a (2:2) u 5. kolu Europske lige.

Šteta, jer Rijeka je imala vodstvo 2:0, u tom su razdoblju još Riječani pogodili i po jednu stativu i gredu, te dominirali nad grčkim klubom. No, presjekao ih je gol u drugoj minuti prvog poluvremena, a onda je AEK u drugom postavio i konačnih 2:2. 

Europska liga: AEK - Rijeka
1/11

Šteta, jer pobjedom 2:0 ili 3:2 Rijeka bi u posljednjem kolu na Rujevici protiv Milana pobjedom osigurala proljeće u Europi. Ovako su pak već izgubili sve šanse za europskim proljećem. Rijeka je od prve minute krenula na pobjedu, a odličnu šansu imala je već u 4. minuti. Vešović je sjajno probio po desnoj strani, no onda netočno dao loptu Gavranoviću, koji je bio u idealnoj situaciji, sam na 10-ak metara od vrata.

No, u 8. minuti Riječani su naplatili dobru igru, te poveli 1:0. Korner je izveo Pavičić, loptu prenio Acosty, a Gorgon sjajno glavom zabio za vodstvo. Kekovi igrači u tim su trenucima potpuno dominirali na Olimpijskom stadionu u Ateni, a veliku šansu za vodstvo imali su u 16. minuti, no Župarićev udarac glavom poslije kornera odsjeo je na gredi.

Novu veliku priliku Rijeka je imala u 20. minuti, no Gorgon je zatresao vratnicu. A onda je u 25. minuti, poslije još jednog kornera, Acosty iz blizine glavom pucao malo preko grede.

A onda je Rijeka napokon materijalizirala sjajnu igru, te u 26. minuti povela s 2:0. Gorgon je iskoristio poklon loptu grčke obrane i između dvojice domaćih stopera sa 16 metara pogodio mrežu vratara AEK-a. U tim je trenucima Rijeka za AEK izgledala kao Real Madrid.

Domaći trener bio je izbezumljen igrom svoje momčadi, pa je već u 29. minuti napravio prvu izmjenu. Izvadio je desnog beka Gala, te na travnjak uveo hrvatskog napadača Marka Livaju. U 39. minuti zamalo je Rijeka povela s 3:0. Gavranović se našao u sjajnoj situaciji pred AEK-ovim vratarom Anestisom, ali se na kraju spetljao.

A onda, u 2. minuti sudačke nadoknade prvo poluvremena, šok za Kekovu momčad. Lopta je preletjela Župarića, a Araujo je nekoliko sekundi prije posljednjeg sučeva zvižduka smanjio na 1:2.

Nažalost, u drugom poluvremenu na travnjak je izašla jedna druga, prestrašena Rijeka. AEK je to iskoristio, te u 55. minuti izjednačio na 2:2. Prskalo je izašao s gola i boksao jednu loptu, no samo do Lazarosa koji je glavom pogodio praznu mrežu.

U 62. minuti AEK je zabio novi gol, no srećom, poništen je zbog prekršaja Arauja prilikom skoka sa Žutom. Do kraja utakmice Rijeka nije uspjela nametnuti pritisak kao u prvom poluvremenu, pa je ostalo 2:2. Rezultat je to kojim je Rijeka ispala iz Europe.

U drugom susretu Milan je pobijedio bečku Austriju s 5:1. Poredak skupine D: Milan 11, AEK 7, Rijeka i Austria B. po 4 boda.

Komentara 14

IL
ilijan
21:12 23.11.2017.

Ajmo Rijeka!

GU
General_U
21:45 23.11.2017.

ajmo rijeka gazi grke...

TO
tomisl
22:51 23.11.2017.

Hodaju po terenu kao poplaseno stado ovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije