Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako do licencije

Liga 16 past će zbog pooštravanja kriterija

Igor Štimac
Marko Lukunić/VLM
15.11.2009.
u 12:23

Štimčeva neatraktivna i neperspektivna liga 16, o kojoj najbolje govori gledanost utakmica, mogla bi pasti vrlo brzo, čim se pooštre kriteriji za dobivanje licencija.

 A to Zdravko Mamić, koji se javno hvali kako naređuje Vlatku Markoviću, može napraviti "lijevom rukom".

Kriterij koji bi slistio većinu sadašnjih prvoligaša je tzv. financijska disciplina. Naime, inzistirat će se na tome da prvoligaški klubovi u svakom trenutku budu solventni i likvidni, kako ne bi došlo do odustajanja prije kraja sezone i sumnji u regularnost.

Mamićeva je ideja, jedna od rijetkih koja zaslužuje pohvalu, četverokružno natjecanje desetorice prvoligaša, tzv. austrijski model.

To je do sada jedini sustav natjecanja koji nije primijenjen u Prvoj HNL.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:42 15.11.2009.

neka će

CR
chocolate_rain
12:58 15.11.2009.

makar to jos uvijek svetogrdno zvuci, regionalna liga je jedini spas za nogomet na ovim prostorima. ona nudi cijeli niz prednosti, no prethodno bi se moralo rijesiti pitanje huligana.

XY
xyxyxy
14:01 15.11.2009.

kakva regionalna liga, pa mlate se svi navijači naših klubova (čast iznimkama) gdje god stignu, šta nam još treba i s tuđim navijačima. U košarci to uspjeva jer niti je toliko popularna, i nju prate normalni ljudi kojima je stalo do sporta kao takvog,a ne mlaćenja. Tu se ne bi pričalo i mislilo o nogometu i kako pobjedit Partizan, nego koliko će biti ranjenih i mrtvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije