Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne stvaramo šanse'

Leko: U Splitu se ne priznaje samo prvo mjesto, znam te priče, ali treba progutati 'gorku pilulu' i priznati

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/65
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.10.2023.
u 21:32

– Liga je dug maraton. Svaku utakmicu moramo igrati kao da nam je zadnja. Moramo progutati tu gorku pilulu. Zabijamo malo golova i malo stvaramo šansi – izjavio je trener Hajduka.

U derbi utakmici 11. kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici pobijedili Hajduk 1-0 (0-0) što im je ujedno donijelo dolazak na vrh ljestvice. Jedini pogodak postigao je Niko Janković u 63. minuti iz jedanaesterca te je sada Rijeka vodeća s 22 boda. Hajduk ima 21 bod. Treći je Dinamo kojem je ovakav rezultat itekako odgovarao. Dinamo je trenutačno na 16 bodova, ali ima i dvije utakmice manje.

Trener Bijelih Ivan Leko za MaxSport televiziju analizirao je susret. Smatra kako je "umjetnički dojam bio bolji nego prošle nedjelje". Isto tako strateg Splićana izjavio je da je poraz još teži jer smatra da ih protivnik nije nadigrao večeras.

– Teško je jer smo primili nesretan gol, a došli smo dobiti drugi derbi, ali gol se dogodio u trenutku kada smo postajali bolja momčad. Mi smo malo kreirali i nismo zabili svoje šanse. Čestitam Rijeci, koja je zasluženo tu gdje je. Trebamo dignuti glavu i raditi puno u ova dva tjedna – kazao je i nastavio kako ima mjesta za napredak.

GALERIJA:

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
1/65

Liga je dug maraton. Svaku utakmicu moramo igrati kao da nam je zadnja. Moramo progutati tu gorku pilulu. Zabijamo malo golova i malo stvaramo šansi – izjavio je trener Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk u večerašnjem Jadranskom derbiju u drugih 45 minuta gotovo da do sudačke nadoknade nije kreirao pravu šansu nastalu iz akcije.

– Bili smo danas bolji u sredini, ali nam nedostaje igrača naprijed , veznjaka koji ulaze u završnicu. Utakmica je bila 50-50, nekad ti je manje žao izgubiti kad te protivnik baš razbije – dodao je i još jednom čestitao Rijeci, ali rekao da je u Splitu pritisak puno veći.

POVEZANI ČLANCI:

– Ništa se ne priznaje osim prvog mjesta. U Rijeci je dobro što god da napraviš. Dobro je za ligu da su tri momčadi u vrhu. HNL nije šetnja nikome, moramo svi naporno raditi. Moramo se resetirati kroz ova dva tjedna. Moramo biti bolji i jači, uklopiti ovu ekipu u cjelinu i odlučiti se za jedan smjer u igri. Svako se ljeto priča da će Hajduk biti prvak, ja sam iz Splita i znam te priče. Moramo to maknuti sa strane, mi nemamo ekipu koja može pobjeđivati ako je na 70 posto snage. Osijek je još daleko, ovaj poraz je još svjež i bolan – zaključio je trener Hajduka Ivan Leko.

Ranije je pred kamere sa sličnim stavom stao i stoper Josip Elez.

–  Opet smo izgubili prije reprezentativne pauze. Ove utakmice se moraju dobiti. Počinju tu pitanja zašto ne igramo dobro naprijed i natrag – istaknuo je i dodao kako je vrijeme za novi plan.

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
23:03 07.10.2023.

Leko, a suci, ukralo-prevarilo, nit jen elver vam nisu sudili...

B2
bordon 2
22:39 07.10.2023.

A kad je pobjdio Dinamo tvrdio je moćni smo.

RI
rikavac
22:16 07.10.2023.

Leko tvoj dolazak je unazadio Hajduk,sva sreća pa su ostali loši i li su tu negdje sa Hajdukom pa se možeš Borit. Ako Livaju ne spustiš malo na zemlju i ako Livaja se ne počne ponašati kao pravi sportaš i nogometaš pozdravi se sa Hajdukom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije