Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Tomić ostala brončana, Jelić sudački perfidno zakinuta

Tekvondo - Južna Koreja
Foto: Jozo Lovrić
1/9
26.06.2017.
u 14:28

Kristina nije bila ni približno raspoložena kao dan prije, jer izgubila je od djevojke s kojom je dosad imala pobjednički skor (2-0

Kristina Tomić nije uspjela barem posrebriti svoju svjetsku broncu osiguranu dan prije. Na Svjetskom prvenstvu u te-kvon-dou, u polufinalnoj borbi kategorije do 49 kilograma, 22-godišnja Zagrepčanka izgubila je od 19-godišnje srpske tekvondašice Vanje Stanković (6:12).

Nažalost, Kristina nije bila ni približno raspoložena kao dan prije, jer izgubila je od djevojke s kojom je dosad imala pobjednički skor (2-0). No, valja reći i to da je suparnica u ova dva dana i taktički i tehnički briljirala što je na koncu okrunila svjetskim zlatom. Naime, Stanković je zadivila i u finalu i sa 10:5 pobijedila jednako mladu, ali već trofejnu i favoriziranu Tajlanđanku Wongpattanakit (10:5), aktualnu svjetsku prvakinju i brončanu iz Rija.

Da ovo neće biti dobar dan za hrvatske predstavnice na ovom Svjetskom prvenstvu moglo se naslutiti iz primjera bivše juniorske svjetske prvakinje Mateje Jelić (67 kg).

Devetnaestogodišnja Splićanka je u prve dvije borbe briljirala. Najprije je eliminirala znatno iskusniju i trofejnu Španjolku Evu Calvo Gomez, srebrnu olimpijku iz Rija (5:0), a potom i trećeplasiranu sa posljednjeg Svjetskog prvenstva Katherine Dumar (4-2). Nažalost, onda je jedan čovjek u bijelom (sudac iz Singapura) odlučio da tome skidanju favoritkinja mora doći kraj pa je dotični gospodin u polufinale pogurao aktualnu svjetsku doprvakinju i brončanu iz Rija Turkinju Tatar Nur.

Povela je mlada Hrvatica sa 4:0, a onda je kod 4:2 dobila kazneni bod za navodnu neaktivnost u kojoj prigodi je jednako neaktivna bila i Turkinja. Nakon toga, samo četiri sekunde prije isteka borbe, sudac Splićanki dosuđuje još jedan kazneni bod za 4:4 i četvrtu rundu. A u njoj se, u ovom sportu, sve razrješuje zlatnim bodom u čemu je uspješnija bila iskusnija Turkinja koja je plasirala šaku u oklop.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije