Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNO SP

Kraljice šoka danas igraju protiv domaćina Švedske. Nećete vjerovati tko prenosi utakmicu

storyeditor/2023-12-04/WWC23_Croatia_vs_China_C4_5730_JC.jpg
PIXSELL
05.12.2023.
u 20:20

Utakmica je važna jer se bodovi prenose u drugi krug, a nije svejedno hoćemo li tamo prenijeti jedan, dva ili tri boda. Švedska ima možda najbolji izbor igračica na vanjskim pozicijama. Tu je prvo ime kapetanica Jamina Roberts, članica norveškog Vipers Kristiansanda s kojim je ove godine osvojila Ligu prvaka.

Rukometašice Hrvatske večeras u Göteborgu (20.30 sati) igraju treću utakmicu svoje skupine na Svjetskom prvenstvu. Suparnik je Švedska, jedna od tri domaćina ovogodišnjeg SP-a. Utakmica je važna jer se bodovi prenose u drugi krug, a nije svejedno hoćemo li tamo prenijeti jedan, dva ili tri boda. Švedska ima možda najbolji izbor igračica na vanjskim pozicijama. Tu je prvo ime kapetanica Jamina Roberts, članica norveškog Vipers Kristiansanda s kojim je ove godine osvojila Ligu prvaka. Zanimljivo je da smo u 120 minuta do sada jako malo vidjeli izbornikovu kćer Tyru Axner. Prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Ljubljani bila je jedno od otkrića natjecanja.

GALERIJA Pogledajte kako će izgledati nova Kantrida

storyeditor/2023-12-04/WWC23_Croatia_vs_China_C4_5730_JC.jpg
1/7

– Volio bih da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, da im prijetimo. Obećavam dobru borbu za pobjedu naših djevojaka. Šveđanke teže stalnom prekidu, kontaktu, gušenju napada, u sredini imaju dvije kvalitetne defenzivke, tjeraju suce stalnim prekršajima da dižu potencijalno pasivan napad, guše ideju napada i traže bezidejnost napada i iz toga traže tranziciju i love laki gol. Ako ste prisiljeni zbog koncepta igre mijenjati jednu igračicu da biste imali kompaktnu obranu, onda ste u problemu. Tu će trebati puno paziti. Njihova glavna snaga je kvaliteta obrane, golmanice, trčanje, guranje u leđa, laki golovi, pritisak na naš napad, na našu vanjsku liniju. Ne smijemo se upustiti u nepotrebnu jurnjavu – rekao je Ivica Obrvan, izbornik Hrvatske.

Reprezentativna vratarka Tea Pijević uoči utakmice protiv Švedske kaže:

– Znamo ih, one su tipična skandinavska ekipa. Dobre su, jako čvrste, kažnjavaju svaku grešku u pet sekundi: čeka nas teška utakmica, igramo pred njihovom publikom, ali vjerujem da možemo igrati s bilo kim i pobijediti bilo koga, ali i izgubiti od bilo koga. Moramo zabijati u napadu da im ne damo tranziciju.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Hrvatska i Švedska do sada su sedam puta igrale međusobno na velikim natjecanjima. Hrvatska je slavila čak pet puta, a izgubila je samo dva susreta. 

Prijenos susreta možete pogledati na neoubičajenom programu za sport, a to je RTL Kockica. 

Komentara 6

TE
Tenis
22:17 05.12.2023.

Pijović, Ježić, Milosavljević i Barišić srednja žalost, ostale uglavnom otpad

TE
Tenis
22:13 05.12.2023.

Ovo je katastrofa. Zašto vodi ovu Ćamilu kad je ne stavlja. A i kad je stavi, njen je doprinos nula na kvadrat. Od 5 lopti izgubi 4. Ne treba se vaditi na sutkinje, suđenje je korektno. Ni Šveđanke neće dalekoo a mi ni korak dalje.

Avatar dosadno
dosadno
21:40 05.12.2023.

Obrane nema, a u napadu bezglavo i bez ikakve ideje. Tko tu uopće može zabiti gol ozbiljnoj ekipi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije