Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Labinot Kabashi

Kosovsko čudo: Pobjegao od rata s 2 godine, kažu da je novi Iniesta!

Labinot Kabashi
Foto: Barca.tv
05.10.2016.
u 11:37

Kabashi je napustio Kosovo zbog rata kad su mu bile dvije godine. Stigao je u katalonski grad Sallent, rodni grad svog trenera u Barci Gabrija!

Kosovo u sastavu za utakmicu s Hrvatskom ima samo jednog igrača iz domaće lige (Hajdini iz Trepče, koji neće braniti) i jednog iz liga petice (Halimi iz Mainza).

No najveću je pozornost privuklo ime Labinota Kabashija. Riječ je o 16-godišnjem igraču mlade momčadi Barcelone! Pa tko je taj momak koji će se možda suprotstaviti kockastima?

Kabashi je napustio Kosovo zbog rata kad su mu bile dvije godine. Stigao je u katalonski grad Sallent, rodni grad svog trenera u Barci Gabrija! I prvi mu je klub dakako bio isti kao Gabriju, taj lokalni Sallent, prije nego što je otišao u Gimnastic Manresu. Odakle je Guardiola stigao u Barcelonu! Prethodno ga je CE Manresa odbila, piše Gola.

U Barcu je mladi Labinot stigao u ljeto 2010. Trener mu je Quique Alvarez, sin Quiquea Costasa, bivšeg igrača i trenera Barce B u kojoj su bili Xavi, Puyol, Iniesta, Valdés... Kabashi igra puno i premda je dešnjak, može igrati na obje strane veznog reda i na oba krila. Neki ga uspoređuju s Iniestom!

No, dva mjeseca 2014. nije smio igrati zbog Fifine suspenzije Barceloni, dok nije sredio putovnicu i dokazao da dugo živi u Kataloniji. Prošloga je vikenda, prije nego što će se priključiti reprezentaciji, zabio gol u pobjedi 3:2 nad Jupiterom.

- Kad sam čuo da sam pozvan u reprezentaciju Kosova, mislio sam da je šala! Jako sam ponosan - rekao je nakon poziva.

A kako se Kosovski nogometni savez pripremio za prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama za SP čitajte na portalu Goal.

Komentara 1

KR
krass
11:47 05.10.2016.

A tata ostao u šumi sa sve UÇK uniformom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije