Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA OPREZ

Kad su slavili u prvoj utakmici u gostima, plavi triput nisu prošli

23.02.2021.
u 18:58

Iako je ruska momčad kvalitetna, ofenzivno vrlo opasna, što je pokazala i u prvom susretu s dva pogotka i još nekoliko prilika, Dinamo u uzvrat ulazi kao favorit. Jer, Krasnodar nije baš u nekoj formi, možda je čak riječ o i krizi

Za dva dana Dinamo može izjednačiti rezultat kakav je ostvario i prije dvije godine kada je prvi put prezimio u Europi s Nenadom Bjelicom, U četvrtak plavi igraju uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv Krasnodara. Iz prvog susreta u Rusiji plavi su donijeli veliku 3:2 pobjedu, ostvarili su je igrom koja je mogla polučiti i uvjerljiviju pobjedu. No, sigurno bi prije tog susreta i ovih 3:2 svatko u Maksimiru potpisao takav rezultat.

Plavi imaju pravo na veliki optimizam jer u svojoj povijesti u velikoj većini slučajeva, kada bi pobijedili u gostima u prvoj utakmici, prošli bi dalje. Na oprez pozivaju tek tri slučaja u kojima je Dinamo, nakon pobjede u gostima u prvoj utakmici, kod kuće ispao. Riječ je o sezoni 1989./90. kada su slavili u Auxerreu s 1:0, a onda u Maksimiru izgubili od momčadi koju je vodio legendarni Guy Roux, poraženi su plavi tada s 1:3.

Rusima treći poraz zaredom

Pamte i Steauu koju su 1993. pobijedili u Bukureštu s 2:1, a u uzvratu u Ljubljani gdje se igralo zbog rata u Hrvatskoj su poraženi (2:3). Posljednje ispadanje plavih nakon pobjede u gostima u prvoj utakmici pamti dobro Zoran Mamić, tada je kao trener plavih slavio s 1:0 kod Aalborga pogotkom Marcela Brozovića, a onda u Maksimiru šokantno ispao, bilo je 2:0 za Aalborg.

No, u gotovo 90 posto slučajeva Dinamo bi nakon prvotnog slavlja u gostima prolazili dalje. Stoga i nakon ovih 3:2 u Krasnodaru imaju lijepu priliku još popraviti taj dio svoje statistike.

Iako je ruska momčad kvalitetna, ofenzivno vrlo opasna, što je pokazala i u prvom susretu s dva pogotka i još nekoliko prilika, Dinamo u uzvrat ulazi kao favorit. Jer, Krasnodar nije baš u nekoj formi, možda je čak riječ o i krizi.

– Moguće da je riječ o krizi. Naime, ispali su u kupu od Sočija koji je dobar, koji također ima jakog sponzora u Gazpromu, ali Krasnodar ima puno kvalitetniji kadar. Gubili su 2:0, pokušali se vratiti, no uspjeli su samo smanjiti, a nastupili su im gotovo svi najbolji igrači. To je Krasnodaru treći poraz zaredom, izgubili su u onoj generalnoj probi od Lokomotiva s 4:0, pa onda od Dinama i sada su ispali iz kupa – kaže nam Tomislav Dujmović koji je dobar dio svoje karijere igrao u Rusiji, i dalje prati njihov nogomet.

– Mogli bi ti porazi psihološki uticati na momčad. Nije nemoguće da posegnu i za radikalnim promjenama iako trener Musajev jako dobro “kotira” kod predsjednika kluba – dodao je bivši hrvatski reprezentativac.

Ne sumnjam u prolaz Dinama

Osim statistike po kojoj Dinamo nakon pobjede u gostima gotovo uvijek prolazi, optimizam nudi i izdanje plavih u Rusiji.

– Dinamu će biti dovoljno da odigra kao u Krasnodaru. Ma, čak mislim da bi mu i samo dio tog izdanja bio dovoljan za prolaz, a odigra li kao tamo, onda sam uvjeren da će i pobijediti. S onako organiziranom defenzivnom igrom, agresivnosti i rastrčanosti, plavi su pokazali velike stvari i budu li takvi, prolaz uopće neće biti upitan, a vjerujem i u pobjedu koja bi bila važna i zbog koeficijenta – zaključio je Tomislav Dujmović.

Sad je sve zapravo na Dinamu, koliko god se uvijek nešto “pita” i suparnika, plavi su pokazali da znaju i mogu. I jedina opasnost bila bi kad bi pomislili da je gotovo i da ne uđu maksimalno u ovaj uzvratni susret s ruskom momčadi.

Ne moraju razmišljati o problemima Krasnodara jer nakon ta tri za njih neočekivana poraza doći će u Zagreb s namjerom da se iz svega toga “izvade” i konačno dođu na put kojim su zamislili ići. Ti porazi im mogu biti dodatni motiv i opasnost za plave iako je Dinamo dosad pokazivao veliku ozbiljnost, pogotovu u europskim utakmicama.

Ta 3:2 pobjeda na ruskom jugu ogroman je kapital, ali valja odraditi još tih 90 minuta, a onda u petak mirno čekati ždrijeb osmine finala i nadati se nekom prolaznom suparniku za ulazak u povijesno četvrtfinale. Prije dvije godine bili su jako blizu, dalje je prošla Benfica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije