Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Janica imala 12, a Ivica već 10 operacija!

Stariji brat Kostelić osvojio je pet Kristalnih globusa, četiri mala i jedan veliki, a sestra Janica tri velika i sedam malih
14. veljače 2012. u 09:14 3 komentara 762 prikaza
Ivica i Janica Kostelić
Foto: Reuters

Nije me frka sljedeće operacije, to je kao servis na autu poslije određene kilometraže, tako nam je nakon posljednje operacije koljena, lani u travnju, objašnjavao Ivica. Još se tada i našalio:

– Deset općih anestezija je iza mene, devet operacija koljena i jednom sam vadio šarafe. Opća anestezija je dosta ugodna stvar. Šalim se, frka je samo hoćeš li se probuditi – kazao je Kostelić, a što je drugo i mogao, nego šaliti se... Istu operaciju imao je i 2009. godine, također nakon superkombinacije u Val d'Isereu zbog čega je propustio SP.

– Zbog višegodišnjeg opterećenja došlo je do novog oštećenja meniskusa. A zašto u pravilu strada desno koljeno? Čim nastane jedna ozljeda, kao što je bila ona u siječnju 1998. godine kada mu je operirao prednji križni ligament, koljeno ostaje bez stabilnosti koju ima zdravo koljeno – objašnjava dr. Igor Borić, koji je dijagnosticirao Ivičinu ozljedu.

Može li to na Ivicu utjecati i za 10, 15 godina?

– Ako će imati i dalje jake mišiće nakon karijere, a neće imati neke prevelike napore, tijelo će normalno funkcionirati i dalje – dodaje dr. Nataša Desnica.

Janica Kostelić išla je čak 12 puta pod nož (koljena, slijepo crijevo, štitnjača...), Ivica je trenutačno na devetoj operaciji koljena. Kristalne globuse skupo plaćaju.

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
  • serđo:

    nataša desnica...

  • jolly:

    Koji glupi naslov! Ako se uzme da je Ivica stariji i da Janica već 5 godina ne skija, logično bi bilo napisati : tek 10 operacija (uspoređujući s Janičinih 12). Da li itko u redakiji pročita te tekstove prije objave?

  • piranha:

    Tata Kostelić je bolestan čovjek.Upropastio je i uništio zdravlje djece sve zbog svoje slave.