Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi osvajač turnira

Ivan Ljubičić: Imam dvoje djece, to mi je najljepši 'hobi'

Ivan Ljubičić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.02.2015.
u 08:30

Veza između Ljubičića i PBZ Zagreb Indoorsa nikada nije prekinuta.

Do 2012. godine, dakle na prvih sedam turnira, bio je neizostavni sudionik na terenu, a nakon toga postao je i ambasador turnira.

- Kad me tako podsjete da sam pobjednik prvog i k tome povijesnog turnira, onda se pomalo osjećam staro. Emocije uvijek prorade, bio sam i u dva finala, pa se uvijek vraćaju pitanja zašto nisam i u njima pobijedio ili zašto jesam te 2006. godine - kaže Ljubo, koji je u 36. godini još čvrsto vezan uz tenis. Između ostaloga je i trener 24-godišnjeg Miloša Raonića kojega je doveo na šesto mjesto ATP liste.

Zadovoljan Raonićem

- Naravno da bismo željeli da napredak ide brže, ali smjer je dobar. Protiv Novaka 0-5? Đoković je najtvrđi orah današnjeg tenisa, najbolje reternira i zato je neugodan Raoniću, ali doći će i taj trenutak. Vjerojatno će to biti lakše na nekom manjem turniru, ali se to psihološki poslije može iskoristiti i u mečevima na tri dobivena seta. Miloš je i s Federerom imao šest poraza u nizu, ali uspio ga je svladati lani u Parizu.

Život u igračkoj mirovini

- Fizički je svakako lakše, iako pritisak i dalje postoji. No, mogu jesti što god hoću, kad me nešto zaboli ne moram se previše brinuti, ne moram otići spavati u određeno vrijeme... Ljudima se to čini banalnim sitnicama, ali to je zapravo luksuz.

Ivan nije čovjek koji će živjeti od stare slave, ima li kakav novi projekt u glavi?

- Ima puno zanimljivih mladih igrača kojima bih rado pomogao u menadžerskom smislu, no to će biti tema za tri do pet godina. Sad jednostavno nemam vremena za to, kao ni za bilo kakav hobi. Baterija mobitela "rikne" mi već oko 13 sati, ujutru me dočeka 20-30 mailova na koje treba odgovoriti. A imam i dvoje male djece (sin Leonardo ima šest, a kći Zara tri godine - nap. a.) i to mi je najljepši 'hobi'.

Veteranski ga turniri ne zanimaju.

- Ne, dosta mi je tenisa. S Goranom ponekad zaigram u paru, za gušt, kao sad u Australiji, i to je dovoljno.

Karijeru profesionalnog tenisača prekinuo je u travnju 2012. u 33. godini. Mnogi igraju i nakon toga.

- Stariji igrači imaju iskustvo koje im daje prednost u odnosu na mlađe suparnike. Za mene je veća enigma zašto se prije prestajalo s 30. Karijere danas traju dulje - napomenuo je Ljubičić, poželjevši i Zagreb Indoorsu dugi vijek.

- Žao mi je da se priča o tome što će biti s turnirom, ja bih radije govorio o tome kako ga napraviti boljim. Razumijem da su Zagreb i Hrvatska u teškoj situaciji, ali imamo bogatu tenisku tradiciju i sjajne mlade igrače i mislim da naša djeca zaslužuju da te velikane vide i uživo, a ne samo na TV-u, i to ponekad - istaknuo je Ljubo.

>> Čilić pozvao đokovića na humanitarnu priredbu

Komentara 3

01
011sale
09:28 08.02.2015.

Veliki čovek!

GR
Grabarska
11:56 08.02.2015.

Bravo Ivane!!

Avatar Daruvar_
Daruvar_
11:32 08.02.2015.

Nema ni "v" od veličine. Hrvatska ga je spasila od ratnih strahota, Suljo Rizvanbegović davao mu "bjanko-čekove" i financirao ga na račun poreznih obveznika, a Ljubičić je Hrvatskoj vratio selidbom u Monte Carlo i plaćanjem poreza kojima se grade monegaške marine i vrtići. Usto je još nelegalno dobivao novce Zagrebačkoga sportskoga saveza jer su on, brat Vladan i otac Marko osnovali teniski klub čiji je jedini član bio Ivan koji je uzimao novce bez obzira što nije odigrao nijedan susret za svoj TK Dubravu i bio prijavljen u Monte Carlu. To je ljudska ništica koja se osramotila za dva života!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije