Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski derbi

Ilija Lončarević: Pa Dražen Medić 
i nije trener

Ilija Lončarević
Foto: Davor Javorović/Pixsel
14.02.2015.
u 12:29

- Ivković ostaje trener barem još godinu i pol, neće nas jedan poraz poremetiti - ističe direktor Šikić

Mali gradski derbi igra se u subotu, Zagreb je domaćin Lokomotivi i pobjedom bi mogao preskočiti "lokose" na ljestvici. Da će to svakako biti zanimljiv okršaj, potvrđuje Ilija Lončarević, tehnički direktor svih mladih reprezentacija Hrvatske, te nekadašnji trener i Zagreba i Lokomotive.

Fale samo pravi 'drukeri'

– Možda je pretenciozno upotrijebiti riječ derbi, jer će nedostajati navijači, nijedan od spomenutih klubova nema glasne "drukere". Međutim, bit će to sigurno kvalitetan zagrebački dvoboj, obje se momčadi bore za plasman u Europu i neizvjesnosti neće nedostajati.

Zagreb je svakako najugodnije ovosezonsko iznenađenje, u čemu je tajna dobrih rezultata momčadi iz Kranjčevićeve?

– Jedan sam od malobrojnih koji nije iznenađen Zagrebovim igrama i rezultatima, budući da sam prošle sezone bio trener Gorice i borio sam se za vrh u Drugoj ligi. Zagreb je već tada pokazivao silnu nadmoć u tom rangu natjecanja i naznačio je da se i u Prvoj HNL mogu očekivati uspjesi, nastavi li tom stazom. No, teško je bilo očekivati da će imati ovakav kontinuitet dobrih igara, ali i to je dokaz da su prava, konsolidirana momčad, koja ima "glavu i rep".

Službeno je trener momčadi Željko Kopić, no klupski predsjednik Dražen Medić sjedi na klupi, vodi utakmice i naziva se trenerom! Čije su zasluge veće za dobar izgled momčadi, Kopićeve ili Medićeve?

– Razjasnimo nešto: lijepo je što Medić želi biti trener, ali neka onda podnese ostavku na predsjedničko mjesto i neka ga novi predsjednik postavi za trenera, s licencijom ili bez nje! Smeta mi što i neki mediji obmanjuju javnost pa u izvještajima pišu da je trener Medić, kad je u službenom zapisniku utakmice trener Kopić! Za mene je, dakle, Kopić trener, očito je da dobro radi svoj posao.

"Lokosi" su postali konstanta Prve HNL...

– To je normalno jer je Lokomotiva dobro organizirana i ima dotok mladih Dinamovih igrača. Očito je da se selekcija dobro radi pa se nadomjeste igrači koji odu.

Tko je u subotu favorit?

– Šanse su podjednake, iako bih možda dao malu prednost Zagrebu, jer je rezultatski stabilniji, a "lokosi" trenutačno imaju i problem s ozlijeđenim igračima. U svakom slučaju, očekujem lijepu i uzbudljivu utakmicu – kaže Lončarević.

Bez posljedica s Kantride

Dodajmo da teški 1:4 poraz na Kantridi u prvoj četvrtfinalnoj utakmici hrvatskog kupa nije uzdrmao poziciju trenera "lokosa" Tomislava Ivkovića. Direktor kluba s Kajzerice Božidar Šikić kaže:

– Ivković će ostati na klupi Lokomotive barem još godinu i pol dana! Pa ne može nam jedan poraz, ma kako ružan bio, poremetiti planove – naglašava Šikić.

>>Vulić: Osijek je opasan zbog novog trenera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije