Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
113 TISUĆA DOLARA

I Neymar mora platiti zaostali porez

Neymar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.01.2016.
u 21:07

Presuda je konačna jer su se otac i sin Neymar već žalili, smatrajući da su navedenih godina prilikom potpisivanja ugovora za Neymarov prvi klub Santos platili sav porez.

Napadač Barcelone i brazilske reprezentacije Neymar i njegov otac morat će platiti 113 tisuća dolara zaostalog poreza iz 2007. i 2008. godine brazilskoj državi, presudio je sud u Sao Paulu. 

Presuda je konačna jer su se otac i sin Neymar već žalili, smatrajući da su navedenih godina prilikom potpisivanja  ugovora za Neymarov prvi klub Santos platili sav porez. Neymar je tada imao 18 godina, a njegove financije je vodio otac, koji je navedeni iznos prilikom potpisivanja ugovora pokušao "zamračiti" kao pozajmicu agenciji NR Sports. Prošlog rujna brazilski sud je zbog ovog slučaja zamrznuo sve Neymarove račune na kojima je bilo oko 47 milijuna dolara. 

Neymar je pod istragom u još jednom slučaju izbjegavanja poreza i to puno većem. Naime, njegov prijelaz iz Santosa u Barcelonu i otkriće da je pritom Španjolska oštećena za više od 13 milijuna eura dovela su do ostavke tadašnjeg predsjednika Barcelona Sandra Rosella. Uz Neymara, problema s plaćanjem poreza imaju i njegovi suigrači Leo Messi i Javier Mascherano, koji je nedavno osuđen na godinu dana zatvora, ali se odmah potom nagodio.

 >> Neymar i Barcelona još uvijek bez dogovora, a sat otkucava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije