Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI KOLAČ

Hrvatski trećeligaš zaradio je bogatstvo od transfera Brozovića. Dinamo još čeka ljetni jackpot

friendly football match
Francesco Scaccianoce / IPA
04.07.2023.
u 13:33

Ukupno tri hrvatska kluba podijelit će novac za odlazak Brozovića u Al Nassr

Hrvatski veznjak Marcelo Brozović konačno je kompletirao transfer u saudijski Al Nassr čime je završena saga oko odlaska vatrenog iz milanskog Intera. Iako je u jednom trenutku posao bio ozbiljno kompromitiran, Epic Brozo je na kraju ipak završio na Bliskom istoku gdje će zarađivati 26-27 milijuna eura po sezoni. 

Zagrebački Dinamo je imao pravo na 10 posto od ukupne odštete što znači da će u Maksimir sletjeli 1.8 milijuna eura, ali još dva kluba iz okolice također imaju pravo na svoj dio finacijskog kolača. Radi se o tome da će dobiti novac iz Fifinog fonda za solidarnost, a podijelit će pet posto iznosa što u prijevodu znači 900 tisuća eura. 

Naime, radi se o pravilu Fife prema kojem klubovi u kojim je igrač proveo vrijeme od 12. do 23. godine, moraju dobiti određeni novac, pa će tako Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac dobiti po 300 tisuća eura. To je zaista senzacionalan novac za jednog trećeligaša kao što je Dragovoljac koji se inače nalazi u financijskim problemima.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je od Brozovića tako ukupno namaknuo 2.1 milijuna eura, za prodaju Kovačića iz Chelseaja u City dobili su 600 tisuća eura, a još uvijek čekaju transfer Joška Gvardiola koji će biti, po svemu sudeći, astronomski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije