Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Hrvatski košarkaši opet izgubili, u Zagrebu uvjerljivo slavili Talijani

Košarka: Hrvatska - Italija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
26.11.2017.
u 19:54

Bolji su bili Talijani koji su pobijedili 80:64 i našu izabranu vrstu doveli u prilično tešku situaciju.

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine pretrpjela drugi poraz, u KC "Dražen Petrović" izgubila je od Italije sa 64-80 (23-15, 9-20, 15-25, 17-20).

Dva dana nakon neočekivanog poraza od Nizozemske izabranici Ivice Skelina izgubili su i na domaćem terenu i to s uvjerljivih 16 razlike od Italije.

Sam početak susreta ponudio je nadu u uspjeh oslabljene Hrvatske koja je nakon pet minuta vodila sa 16-4. U samom otvaranju dvoboja odlično je funkcionirala igra u obrani koja je generirala i lagane poene u napadu. No, kada su i Talijani zaigrali odgovornije u napadu te smanjili broj izgubljenih lopti, hrvatska realizacija je naglo pala što je bio siguran put u poraz.

Sredinom druge četvrtine još uvijek je bilo lijepih 28-17 za Hrvatsku, ali tada je proradio talijanski vanjski šut, ponajviše se istaknuo Amedeo Della Valle pa su Talijani već do poluvremena preuzeli kontrolu rezultata i na odmor otišli s vodstvom 35-32.

Početak drugog poluvremena "prelomio" je susret, Italija je treću četvrtinu otvorila serijom 9-0 kojom je povela s 44-32, kasnije je stigla i do 56-40, pa je bilo jasno kako se Hrvatska neće moći vratiti u dvoboj. Početkom četvrte četvrtine Hrvatska se primakla na 60-51, no tada se pojavio Awudu Abass i s dvije trice zatvorio vrata našoj reprezentaciji.

Darko Planinić je s 20 koševa i 10 skokova bio najbolji u Hrvatskoj, dok je Della Valle završio dvoboj s 25 poena u momčadi Italije.

Nakon prva dva kola Hrvatska ima dva poraza, a Italija dvije pobjede.

U drugom susretu 2. kola ove skupine Rumunjska je svladala Nizozemsku sa 75-68, pa obje te reprezentacije imaju po pobjedu i poraz.

Hrvatska će sljedeće dvije utakmice u kvalifikacijama igrati na svom terenu, 23. i 26. veljače će ugostiti Rumunjsku pa Nizozemsku.

Prolazak u drugi krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Komentara 47

GA
gafe
20:00 26.11.2017.

Radja sve mi se cini da si ti jedan od krivaca sto sve manje ljudi prati kosarku i nasu reprezentaciju. Okani se nogometa i odlazi!

Avatar links
links
22:13 26.11.2017.

realnost, Krušlin kapetan i glavni igrač???, Šakić basketaš, zalutali Ramljaci, Bošnjaci, Mavre..... skupina polutana, pomoćnih igrača sa llošim trenerom koji su se našli u situaciji da budu u repki i nešto naprave... nisu oni krivi za to, nije to njihov nivo!

DU
Deleted user
20:34 26.11.2017.

Tako se igra kvartovski Hakl pet na pet, kao sada što igra reprezentacija! Takvi bolje da nas ne predstavljaju nigdje! Moramo trpjeti samo sramotu, žmiriti na lošu igru, pa čak ni kad se mijenjaju, ulaze sve lošiji i lošiji igraći? Gdje su ti igrali košarku da mi je znati? Tko je te učio košarku? Takvu košarku treba prestati financirati! Možda će se tada vratiti oni koji to znaju igrati, a neki klempavi, visoki stupovi, bez mašte i ukusa za igru? Košarka je oduvijek bila Akademski sport? Nabrojite na koliko je Fakulteta u Hrvatskoj igraju? Dali postoji neko prvenstvo Fakulteta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije