Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVENSTVO U PIKADU

Hrvatska sa šest medalja među najuspješnijim sudionicima EP-a

Pikado
Foto: Hrvatski Pikado Savez
1/2
21.06.2014.
u 00:50

Na EP-u je nastupilo ukupno oko 2.500 igrača iz 19 europskih zemalja, a Poreč je u proteklih sedam dana doslovno živio u znaku pikada.

Hrvatska je s ukupno šest osvojenih medalja među najuspješnijim sudionicima Europskog prvenstva u pikadu koje je od 14. do 20. lipnja održano u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Na EP-u je nastupilo ukupno oko 2.500 igrača iz 19 europskih zemalja, a Poreč je u proteklih sedam dana doslovno živio u znaku pikada.

Najvredniji rezultat je zlato muške reprezentacije koja je osmu godinu za redom nastupila u finalima EP-a pri čemu su osvojili čak pet zlata. U finalu su Streloviti pobijedili reprezentaciju Njemačke koja ima blizu 4 milijuna pikado igrača, gotovo koliko i Hrvatska stanovnika. Reprezentacija je nastupila u sastavu Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Krešo Kranjčina, Boris Krčmar, Vladimir Lešić i Dragutin Pečnjak, uz voditelja Predraga Penića.

Danas je Boris Krčmar osvajanjem zlata u pojedinačnoj konkurenciji stavio točku na "i" sjajnog nastupa naših koji su ukupno osvojili četiri zlatne medalje, te po jedno srebro i broncu. Zagrepčanin je imao svoje prste u četiri od šest naših medalja i samo potvrdio status najboljeg igrača elektroničkog pikada ne samo u Europi već i svijetu. Uz naslove europskog prvaka s reprezentacijom i u pojedinačnoj konkurenciji, Krčmar je osvojio zlato u disciplini Cricket te broncu u parovima s Krešom Kranjčinom.

Još jedno zlato zasluga je Vladimira i Vlatke Lešića, inače rođenog brata i sestre koji su slavili u disciplini mix parova, dok je srebro osvojila ekipa Split Londra na klupskom prvenstvu Europe u C kategoriji.

Najbolja potvrda da je natjecanje bilo vrhunski organizirano je odluka Izvršnog odbora Europske pikado unije (EDU - European Dart Union) da Hrvatskom pikado savezu i sljedeće godine dodijeli domaćinstvo EP-a, što će biti prvi put da se kontinentalno natjecanje dvije godine za redom održava u istoj zemlji.

Hrvatske medalje u Poreču

Kup nacija muški (19 zemalja)
1. Hrvatska (Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Krešo Kranjčina, Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Dragutin Pečnjak; voditelj: Predrag Penić)

EP pojedinačno muški (323 igrača)
1. Boris Krčmar (HRV)

EP cricket muški (196 igrača)
1. Boris Krčmar (HRV)

EP mix parovi (166 parova)
1. Vlatka Lešić i Vladimir Lešić (HRV)

EP parovi 501 DO muški (203 para)
3. Boris Krčmar i Krešo Kranjčina (HRV)

EuroKup

Seniori C kategorija - 501 SO (20 ekipa)
2. Split Londra 4 (HRV)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije