Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2022.

Hrvatska doznala sve protivnike u drugom krugu: Evo tko i kada čeka naše rukometaše

Hrvatska prošla u drugi krug rukometnog Europskog prvenstva
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
18.01.2022.
u 22:02

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, 24. siječnja protiv Islanda, a 26. protiv Nizozemske

Kao što je poznato u drugom krugu ili tzv. Glavnoj skupini 1, Hrvatska će uz Francusku koja prenosi dva boda biti s dvije najbolje ekipe iz skupina A i B.

Znali smo još od jučer da su to iz skupine A Danska koja donosi dva boda i Crna Gora koja je šokirala Sloveniju u 3. kolu i poslala je doma nakon pobjede 33:32. Upravo će Crnogorci biti naši prvi suparnici u Budimpešta Domu, dvorani od 22.000 mjesta 20. siječnja.

Nakon toga, 22. siječnja slijedi utakmica protiv svjetskih prvaka Danaca. Dva dana kasnije na redu je susret s pobjednikom skupine B, Islandom. Domaćini Mađari izgubili su od Islanda 31:30 (17:17).  Island su do pobjede predvodili Bjarki Mar Elisson s devet te Omar Ingi Magnusson s osam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Bence Banhidi sa šest i Zoltan Szita s pet golova.

U posljednjem kolu igrali su Mađarska – Island, odnosno Nizozemska – Portugal, a iz potonjeg susreta slavila je Nizozemska 32:31 i tako osigurala drugo mjesto u skupini i borbu protiv Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda, dok na kraju slijedi Nizozemska. 

Dalje će izravno za 5. i 6. mjesto igrati trećeplasirani iz dvije formirane skupine, a onda će se za medalje boriti prvi i drugi u skupinama I i II.

Službena satnica je sljedeća: 15:30 h prvi susret, 18:00 h drugi, 20:30 h treći, javlja HRS.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:30 19.01.2022.

Obzirom da je sve to neregularno, ne treba se više opterećivati rezultatom. Nego graditi ekipu za budućnost. A budućnost uopće ne izgleda loše, ako će se ovi mladi igrači nastaviti razvijati. A ne stagnirati, poput nekih bivših mladih nada. Odigrati najbolje što se može, sa srcem kao i do sada i to je to. Pobijediti ionako mogu sve ove u grupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije