Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2022.

Island izbacio domaćine Mađare! Hrvati čekaju još posljednjeg protivnika

Island je u dramatičnoj utakmici svladao Mađarsku
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
18.01.2022.
u 20:22

Island su do pobjede predvodili Bjarki Mar Elisson s devet, te Omar Ingi Magnusson s osam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Bence Banhidi sa šest i Zoltan Szita s pet golova

U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva Island je u Budimpešti pobijedio Mađarsku sa 31-30 osvojivši prvo mjesto u skupini pa će natjecanje u drugom krugu nastaviti u skpini s Hrvatskom.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Tko će uz Islanđane nastaviti natjecanje doznat ćemo večeras nakon susreta između Portugala i  Nizozemske. Mađarska je nakon poraza ostala na dva boda i više nema izgleda za prolaz.

U slučaju portugalske pobjede zatvorio bi se krug s tri ekipe sa po dva boda. No, već sada je jasno kako bi Mađari u tom krugu ispali. Oni su trenutačno na dva boda i -2 razlici pogodaka. Nizozemska ima dva boda (pobjedu protiv Mađarske) i +3, dok je Portugal (izgubio od Mađarske) bez bodova i na -1 razlici pogodaka.

18.01.2022., Multifunctional Arena, Budimpesta, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina B, 3. kolo, Madjarska - Island. Dominik Mathe. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mađarska i Island su odigrali žestoku i dramatičnu utakmica koja je odigrana u grotlu MVM Domea pred više od 20.000 gledatelja. Tijekom susreta vidjeli smo čak 23 izjednačenja, a utakmica je prelomljena kada je Island tri minute prije kraja pobjegao na +2 (31-29). Mađarska je smanjila na 31-30, te imala napad za izjednačenje, ali nije uspjela.

Island su do pobjede predvodili Bjarki Mar Elisson s devet, te Omar Ingi Magnusson s osam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Bence Banhidi sa šest i Zoltan Szita s pet golova.

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda.

Posljednjeg suparnika doznat ćemo večeras, a bit će to Portugal ili Nizozemska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije