Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PRILIKA

Hrgović nestrpljivo čeka: Mogao bi se boriti s boljim iz meča Joshue i Usika?!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
25.09.2021.
u 07:00

- Vrlo sam nervozan, a to znači da će ovo biti prava borba. Ovo će, vjerojatno, biti Joshuina najteža borba, a Usik će biti težak orah.

Na stadionu Tottenhama, pred oko 60.000 gledatelja, večeras će se u Londonu održati borba koju poklonici boksa čekaju s iznimnim zanimanjem. Ne samo zato što je riječ o sudaru stilova nego i zato što ta borba ima potencijal utjecati na povijest teške kategorije. Joshua samouvjereno na stol stavlja svoja tri pojasa prvaka (WBA, IBF WBO) i brani ih protiv Usika.

Opamećen neugodnim iskustvom protiv Andyja Ruiza, Joshua će Usika doživjeti puno ozbiljnije, bez obzira na prednost u visini i tjelesnoj težini. Ono što ovoj borbi daje dodatnu draž jest da je riječ o srazu dvojice olimpijskih pobjednika iz Londona (superteška i teška) i dvojice profesionalnih prvaka iz susjednih kategorija. Doduše, Ukrajincu će ovo biti tek treća teškaška borba i kao takav zacijelo se još nije posve prilagodio na nove omjere, no silno je motiviran da izvede što i Evander Holyfield, koji je također među teškaše zakoračio kao neosporeni (“undisputed”) vladar lakoteške kategorije.

Anthony Joshua v Oleksandr Usyk Weigh-in Boxing - Anthony Joshua v Oleksandr Usyk Weigh-in - The O2, London, Britain - September 24, 2021 Anthony Joshua and Oleksandr Usyk during the weigh-in Action Images via Reuters/Andrew Couldridge TPX IMAGES OF THE DAY ANDREW COULDRIDGE
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Usik ima 350 amaterskih borbi, deset puta više od Joshue, i stoji u kontragardu, no Joshua baš na takvom boksaču želi pokazati da je spreman objediniti sve pojaseve i oduzeti onaj WBC-ov boljem iz dvoboja Furyja i Wildera.

Borbu će sa zanimanjem pratiti i Filip Hrgović, kojeg možda samo jedna pobjeda dijeli od statusa obveznog izazivača po IBF organizaciji.

Očekivano, na kladionicama favorit je Joshua, a njegovu uvjerljivu pobjedu očekuje i njegov (ne)suđeni protivnik Tyson Fury. Michael Hunter drži da Joshua može pobijediti jedino nokautom, a najzabrinutiji je Joshuin (i Usikov) promotor Eddie Hearn:

– Vrlo sam nervozan, a to znači da će ovo biti prava borba. Ovo će, vjerojatno, biti Joshuina najteža borba, a Usik će biti težak orah.

Komentara 10

Avatar Idler
Idler
08:01 25.09.2021.

Nadam se i ja i želim mu to od srca ali teško...

MR
mrkvax
17:24 26.09.2021.

Sve je ovo namješteno kako bi se između njih održao još jedan meč i pokupila lova...Jadno da ne može jadnije...

AL
AlojzVjekoslav
09:02 25.09.2021.

Hrgoviću, još ćeš do tada zasigurno boksati sa još dve debeljka a to je cca 1,5 godina. Do tada čekaj u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije