Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lončarek zapela na preponi

Horvat umalo postavio hrvatski rekord. Šimić: U finalu se možemo svemu nadati

Ana Šimić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/13
03.03.2017.
u 20:32

Horvat s preskočenih 5,75 metara osvojio je sedmo mjesto.

Hrvatska atletičarka Ana Šimić uspješno je odradila kvalifikacije skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu izborivši plasman u subotnje finale.

Šimić je na zaletište  izlazila triput i iz prvog pokušaja preskočila sve tri visine (181, 186 i 190 cm) te je podijelila prvo mjesto s aktualnom olimpijskom pobjedicom i europskom prvakinjom na otvorenom 37-godišnjom Španjolkom Ruth Beitiom.

"Bilo je opušteno, nisam imala nikakvog pritiska i dobro sam se osjećala. Nakon Balkanijade, uspjeli smo ovdje napraviti još jedan trening pa je i to možda bila moja prednost u odnosu na ostale djevojke," kazala je Ana.

Kako je samo osam skakačica, od 21 koliko ih se našlo na startnoj listi, preskočilo 190 cm, kvalifikacije su prekinute, iako je norma bila postavljena na 193 cm, te će tih osam nastupiti u subotnjem finalu koje započinje u 16.30 sati.

"Finale je sutra i očekujem da ću isto ovako biti opuštena i bez nervoze. Ja sam svoje ciljeve već ispunila. Nadam se da ću se osjećati kao danas. Konkurencija nije prejaka, tako da se možemo nadati svemu," kazala je Šimić.

Horvat: Htio sam skočiti 5,80 m

Hrvatski rekorder u skoku motkom Ivan Horvat s preskočenih 5,75 metara osvojio je sedmo mjesto.

"Imao sam dobar osjećaj, dobru tehniku, izvukao sam lijepe skokove. Nažalost, neke "tehnikalije", nisu mi dozvolile danas skok preko 5,80 što će doći drugi puta. Htio sam skočiti 5,80, to mi je bio cilj koji je zamalo došao, ali imam još cijelu ljetnu sezonu tako da se ne brinem," kazao je Horvat.

Osječanin je bio među trojicom vodećih nakon što je preskočio iz prvog pokušaja 5,75 metara, ali su čak šestorica motkaša kasnije preskočili 5,80 m. To je pokušao i naš najbolji motkaš, bio vrlo blizu u drugom skoku, ali je ta visina njegovog osobnog i novog hrvatskog rekorda, zasada za njega ostala nedostižna.

Zlato je osvojio 24-godišnji Poljak Piotr Lisek koji je sve visine preskočio iz prvog pokušaja, a zaustavio se na 5,85 metara, baš kao i novi europski doprvak u dvorani Grk Konstadinos Filippidis koji je 5,80 preskočio iz drugog pokušaja. Trijumf Poljaka upotpunio je bivši svjetski prvak na otvorenom Pawel Wojciechowski koji je iz trećeg pokušaja preletio preko 5,85 m, što mu je donijelo brončano odličje.

Lončarek: Zapela sam na četvrtoj i petoj preponi

Hrvatska atletičarka Ivana Lončarek nije se uspjela plasirati u finale utrke na 60 metara prepone podijelivši 10. mjesto u polufinalu.

U polufinalu je trčala 8,20, što je osam stotinki sporije od vremena koje je ostvarila u kvalifikacijama. Tim je rezultatom naša atletičarka u prvoj polufinalnoj utrci podijelila peto mjesto s Nizozemkom Sharonom Bakker, te ovo natjecanje završila na ukupno 10. mjestu.

"Imala sam zaista peh. Zapela sam i na četvrtoj i na petoj preponi, i tu je bio kraj. Dobro sam startala, koncentrirala sam se maksimalno, dobro sam se osjećala ali eto, događa se," kazala je 25-godišnja Lončarek.

Članica AK Zagreb-Ulix je naglasila kako je njezin cilj bilo polufinale, a to je ostvarila.

"Polufinale je bilo osnovni cilj, i to sam ostvarila. Borila sam se za finale i nisam bila daleko, no na žalost nisam uspjela, prepone su rulet. Ali, neću žaliti, okrećem se ljetnoj sezoni, nadam se da će ona biti još bolja," izjavila je nakon polufinala Lončarek.

Najbrža u polufinalu bila je Bjeloruskinja Alina Talay (7.86), ispred Njemice Cindy Roleder (7.89) te Ukrajinke Hanne Ploticyne i Njemice Pamele Dutkiewicz (7.92).

Komentara 1

DU
Deleted user
21:22 03.03.2017.

samo dalje tako nek se vije hr barjak i pjeva himna lijepe nase u begišu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije