Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA SAVEZA

HNS osudio skandiranje "Ubij Srbina" i navijačima poručio da onemoguće povike huligana i provokatora

Kosovo - Hrvatska
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/7
08.10.2016.
u 15:40

"Navijanje u Skadru je obilježeno i nepriličnim povicima koji nisu u skladu s europskim duhom tolerancije i poštivanja kojem svi moramo težiti. Hrvatski nogometni savez se ograđuje te oštro osuđuje

Hrvatski nogometni savez poslao je priopćenje u kojem je osudio ružna skandiranja "Ubij Srbina" navijača na utakmici Kosova i Hrvatske u Skadru u kvalifikacijama za EP.

"Zahvaljujemo svim navijačima koji su u Skadru dali potporu hrvatskoj reprezentaciji na putu do uvjerljive pobjede protiv Kosova. Nažalost, navijanje je obilježeno i nepriličnim povicima koji nisu u skladu s europskim duhom tolerancije i poštivanja kojem svi moramo težiti. Hrvatski nogometni savez se ograđuje te oštro osuđuje takvo ponašanje manjeg broja pojedinaca, kojim se čini direktna šteta hrvatskoj reprezentaciji te otežava ionako osjetljiv status koji hrvatski nogomet ima pri Fifi i Uefi zbog ponašanja navijača, što treba zabrinuti svakoga kome su želja uspjeh i dobrobit hrvatske nogometne reprezentacije", napominju u HNS-u.

Hrvatska će sutra (18h) gostovati u Finskoj.

"Pozivamo sve hrvatske navijače, uključujući one koji na utakmicu dolaze iz skandinavskih zemalja, da na fer i korektan način bodre Hrvatsku do pobjede i predstave našu zemlju u najljepšem svjetlu. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i nasilju na stadionima. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije prema protivniku, službenim osobama i svim gledateljima", dodaje u priopćenju.

U HNS-u su na kraju apelirali:

"Svojim navijanjem ZA Hrvatsku onemogućite potencijalnim huliganima i provokatorima povike koji rezultiraju drakonskim kaznama za hrvatsku reprezentaciju, ali i sve njene navijače koji uživo žele gledati svoju omiljenu momčad. Savez će nastaviti s aktivnostima usmjerenima borbi protiv netolerancije na stadionima. Zahvaljujemo svim pravim navijačima na vjernoj potpori Hrvatskoj i čestitamo Vam hrvatski Dan neovisnosti. Pokažimo u Tampereu da je Hrvatska tu neovisnost iskoristila kako bi izrasla u modernu i tolerantnu europsku zemlju."

Komentara 40

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:18 08.10.2016.

hoce li nekome ikada pasti na pamet da ucestalost ovakvog navijanja mozda i ima neku realnu pozadinu, mozda ipak postoji razlog zasto bas svi koji su ikada dosli u doticaj s srbijom i srbima imaju potpuno identican stav prema doticnima?

DU
Deleted user
16:13 08.10.2016.

kad bi srbi bili ljudi , pa tako osudili skandiranje "UBIJ HRVATA , DA ŠIPTAR NEMA BRATA ",onda bi ova osuda imala smisla ,ovako se samo Hrvate optužuje za sve. srpski mediji,hrvatski mediji sve isto ,samo po hrvatskim navijačima.

Avatar bijelizagrebgrad
bijelizagrebgrad
16:26 08.10.2016.

Hoće li Brand sam sebi dati trisku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije