Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER-LAKA KATEGORIJA

Haney postao svjetski prvak, upisao 31. pobjedu u isto toliko borbi

France-born boxer Sedia Sanogo chases Olympic dream with Ivory Coast
BENOIT TESSIER/REUTERS
10.12.2023.
u 16:00

"Razlika je ogromna. Sada svi znaju tko je kralj", rekao je pobjednički Haney za DAZN u ringu postavljenom u Chase Centeru, gdje obično igra NBA momčad Golden State Warriorsi.

Američki boksač Devin Haney u subotu je oteo WBC naslov svjetskog prvaka u super-lakoj kategoriji od svog sunarodnjaka Regisa Prograisa, pobijedivši ga jednoglasnom odlukom sudaca u San Franciscu.

Haney, bivši neprikosnoveni svjetski prvak u lakoj kategoriji koji je prvi put prešao u kategoriju do 63.5 kilograma, dominirao je u meču, s ocjenom 120-107 od trojice sudaca. 25-godišnji boksač objasnio je da ga je prelazak u novu težinsku kategoriju učinio novim borcem.

"Razlika je ogromna. Sada svi znaju tko je kralj", rekao je pobjednički Haney za DAZN u ringu postavljenom u Chase Centeru, gdje obično igra NBA momčad Golden State Warriorsi.

Haney je bacio Prograisa na pod u trećoj rundi jednom od njegovih brojnih razornih kombinacija, a još jednom je u šestoj rundi natjerao svog 34-godišnjeg protivnika na brojanje od strane suca.

Haney, porijeklom iz okolice San Francisca, sada ima učinak od 31 pobjede u 31 borbi, uključujući 15 nokauta među profesionalcima.

Prograis je po drugi put branio WBC naslov koji je osvojio nokautiravši Meksikanca Josea Zepedu u 11. rundi u studenom prošle godine. Doživio je drugi poraz u karijeri, za 29 pobjeda.

 

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije