Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje sp

Haliloviću, sad pokaži da si najbolji na svijetu

'05.06.2013., Zagreb - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimirskom stadionu. Alen Halilovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
18.10.2013.
u 09:30

– Ozračje u reprezentaciji je sjajno i svi jedva čekamo da počne – javio se izbornik Ivan Gudelj.

Evo prilike da Alen Halilović doista pokaže da je najbolji 17-godišnjak na svijetu. Danas od 15 sati (prijenos na Eurosportu) hrvatska kadetska reprezentacija igra prvu utakmicu na SP-u u Emiratima, protiv Maroka u Fujairahu.

– Ozračje u reprezentaciji je sjajno i svi jedva čekamo da počne – javio se izbornik Ivan Gudelj i dodao:

– Proučili smo dobro Marokance, znamo otkuda dolaze najveće prijetnje. Mi smo spremni, odlučni, raspoloženi i naravno da očekujemo pobjedu.

U kakvu je stanju kapetan Halilović?

– Sto posto spreman!

Favoriti smo protiv Marokanaca?

- Mi smo dobri, jaki, imamo izvrsnu generaciju i rekao bih da protiv nas nitko ne može biti favorit – dodao je Gudelj.

Podbačaj na Trinidadu

Hrvatima je ovo drugi nastup na SP-u do 17 godina. Martin Novoselac vodio je tu selekciju, predvođenu Nikom Kranjčarom, 2001. godine na turniru na Trinidadu i Tobagu. Tada mali vatreni nisu prošli prvi krug.

Halilović i društvo imaju se na koga ugledati. Njihov izbornik Ivan Gudelj, nekad velika zvijezda jugoslavenskoga nogometa, i sam je bio sudionik jedne svjetske smotre. U Japanu 1979. godine igrao je za Jugoslaviju na SP-u do 18 godina, među ostalim i protiv Argentine s Maradonom, a iste godine bio je juniorski europski prvak u Austriji. Jugoslavija je u finalu EP-a pobijedila Bugarsku sa 1:0, izbornik je bio Stevan Vilotić, a Gudelj izabran za najboljega igrača Europe.

Od velikih svjetskih zvijezda na SP-u do 17 godina Zlatnu loptu odnijeli su Španjolac Cesc Fabregas (2003.), Meksikanac Caros Vela (2005.) i Nijemac Toni Kroos (2007.). Naslov prvaka u UA Emiratima brani Meksiko, a u našoj skupini danas još igraju Panama – Uzbekistan od 18 sati.

Na dva SP-a ove godine

Hrvatska je jedina europska zemlja koja se plasirala na dva ovogodišnja SP-a, do 19 u Turskoj i do 17 u Emiratima. Kadeti su na SP došli s još pet sudionika EP-a u Slovačkoj, ali na tom natjecanju, na koje smo otišli kao favoriti, nismo prošli prvi krug.

Sastav za Marokance: Marić - Filipović, Ćaleta-Car, Čuljak, Prce - Lulić, Šunjić, Roguljić - Murić, Halilović, Maloku.

Klupa: Miškić, Grbić, Mamić, Džijan, Fiolić, Vojković, Blažević, Bočkaj, Brodić, Knežević.

Uoči SP-a otpali su Stolnik i kapetan Bašić.

>> Ivanković: Halilović treba igrati 30 do 45 minuta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije