Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni transparent

Stigla Uefina kazna Hajduku. Brbić: Rigorozna je!

Hajduk
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.08.2015.
u 16:48

Hajduk kažnjen sa 40.000 eura, a odbačena je prijava za rasizam.

Iz Uefe je došla odluka o novčanoj kazni Hajduku zbog disciplinskih prijava s prve utakmice 3. pretkola Europske lige sa Stromsgodsetom na Poljudu, stoji na službenim stranicama splitskog kluba. 

Radi se o novčanoj kazni u ukupnom iznosu od 40.000 eura, a kako se navodi u obrazloženju, odnosi se na korištenje pirotehnike, nenogometni baner i zakrčene prolaze na tribini. 

Odbačena je prijava za rasizam koja je stigla iz Uefine administracije navodeći transparent na kojem je pisalo:

"Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski nogomet. Veterani Domovinskog rata i prijatelji."

Uefa je na kraju tu poruku ocijenila kao nenogometni baner, a ne čin rasizma. 

"Kazna je rigorozna. Visoka, što se tiče financijskog iznosa. Mora poslužiti našim navijačima da se obuzdaju po pitanju pirotehnike jer smo po tom pitanju recidivisti, a mi ćemo kao klub učiniti sve da se riješe gužve na stubištima. Što se tiče prijave za rasizam, drago nam je što je Uefa uvažila naše tumačenje jer u toj poruci nije bilo nikakvog rasizma. Govoriti da je to rasizam jest činovničko tumačenje stvari", komentirao je predsjednik Hajduka Marin Brbić

>>Damir Burić: Moj je posao trenirati, a ne brinuti o novcu

>>Hajduk će biti kažnjen zbog ovog transparenta?!

Komentara 67

TR
trpimirprvi
17:20 06.08.2015.

Kome smeta transparent o Oluji? Srbima, nasim udbasima il nekom trecem??

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:42 06.08.2015.

Ma dajte ziro racun da platimo za taj transparent za Oluju.

AU
autoritet
17:45 06.08.2015.

Istovremeno, četnici u Beogradu drže minutu šutnje za poginule u Oluji s dopuštenjem UEFE??? Pa imamo li mi diplomaciju i državne službe uopće? Što radi Vesna Pusić osim što krčmi naše novce i lobira da postane tajnica UN-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije