Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ

Goran me može izvući jer je prošao deset puta više uspona i padova

Čilić Ivanišević
Igor Kralj/PIXSELL
12.04.2011.
u 11:37

- Kao trener Ivanišević je smiren, čita igru i zna što i kada reći. Bio bi izvrstan trener kad bi to želio - kaže Čilić.

Marin Čilić jučer je otvorio zemljanu sezonu nastupom u Monte Carlu, gdje je u prvom kolu za samo 65 minuta svladao Talijana Filippa Volandrija (6:2, 6:1). Pripremao se u akademiji Boba Bretta u Sanremu, čime je opovrgnuo nagađanja o prekidu suradnje s australskim stručnjakom.

– Ne dolazi u obzir da prekinem suradnju s Brettom. Mi nemamo samo poslovni nego i dobar prijateljski odnos – rekao nam je Marin.

Ostajem s Brettom

No, rezultati su u posljednje vrijeme ispod očekivanja.

– Siguran sam da će i igra jako brzo doći, u nekim mečevima već sam to pokazao. A prošle sezone rezultati su bili lošiji više zbog psihičkih problema. Nisam zaboravio igrati tenis, samo se to u nekom smislu malo zagubilo – govori Čilić, koji ni sam ne može odgonetnuti razloge krize koja počela u Wimbledonu.

–Servis može još jako puno napredovati, ali, naravno, i igra mi treba biti mnogo sigurnija i konstantnija. Moram pokušati zadržati odličnu razinu na mečevima od početka do kraja, a onda i ubacivati druge detalje, primjerice prilaz mreži - kaže Čilić koji će, kada sve to doradi, vjerojatno ponovo upasti među 10 najboljih.

– Nisam postavljao neki cilj za ovu sezonu, ali idealno bi bilo vratiti se među 15 najboljih. Ulazak u top 10 bio bi stvarno vrhunski rezultat i nadam se da ću to moći ostvariti. U drugom dijelu sezone stvarno ne branim bodove i nadam se da bih ponovno mogao doći na visoke pozicije – istilče Čilić.

- I te oscilacije i lošije igre pomoći će mi da ojačam, da naučim biti sigurniji u sebe i da znam što mogu očekivati kada mi se nešto slično opet dogodi – objašnjava Čilić, koji trenira i često razgovara s čovjekom koji je stalno imao takve oscilacije.

– Goran Ivanišević doista je odličan i hoće pomoći. Rekao je da mi je na raspolaganju kad god poželim. Prošao je u karijeri deset puta više uspona i padova od mene, tako da zna što očekivati u takvim situacijama. Kad god sam u Zagrebu, pokušavam igrati i družiti se s njim. Kao trener je smiren i jako dobro poznaje detalje tenisa, čita igru i zna što i kada reći. Jednostavno, pokazuje nam neke stvari i kad bi se aktivirao u teniskom svijetu bio bi odličan trener – misli Čilić.

Đokovićev zalet na broj 1


Ne ide ove sezone ni Rogeru Federeru.

– Nije to pad nego, moglo bi se reći – umor i pad motivacije. Na Grand Slamovima i dalje će se pokazivati u najboljem svjetlu, a na ostalim mu je turnirima motivacija manja – objašnjava Čilić te komentira nezaustavljiv put Novaka Đokovića prema broju jedan.

– Ovakav početak sezone za nekog igrača koji je gotovo cijelu karijeru bio treći ili četvrti strašan je zalet i prema preuzimanju prvog mjesta – kazao je Čilić.

Njegov najbolji prijatelj među tenisačima i susjed iz Međugorja Dodig ni sam nije očekivao da će tako dobro otvoriti godinu.

– Ivan je napravio jako puno i sada ga u karijeri očekuju pozitivne i lijepe stvari – kazao je Čilić.

I brat Mile (18) ide njegovim stopama.

– Nadam da mu nisam teret. Ne treba se opterećivati stvarima sa strane, ali nadam se da ću mu moći pomoći, da će češće moći putovati sa mnom na turnire, da malo osjeti ATP, da osjeti kako ostali igrači igraju – kazao je Čilić, a možda ga brat uskoro i pobijedi.

– Ja se nadam, to bi mi bio najljepši dar u životu!

Komentara 1

HO
hotfishlake
12:00 12.04.2011.

da ga brat pobjedi bio bi mu to najveci dar u zivotu! lijepo je cuti ovakav primjer bratske ljubavi i nesebicnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije