Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda nad Makedonijom

Gledali smo novu Hrvatsku i konačno dobili bombardera koji zabija s 10 metara

Marko Mamić
Dusko Marusic/PIXSELL
07.11.2015.
u 11:21


Drago mi je što sam ga pozvao. On ima veliki potencijal – kaže izbornik Babić

Rukometaši Hrvatske pobijedili su u prvoj utakmici HEP Croatia kupa, koji se igra u Umagu, oslabljenu Makedoniju sa 29:21 (17:12). Ono najbolje na utakmici dogodilo se u posljednjih pet minuta kada je priliku dobio Marko Mamić. Novi igrač francuskog Dunkerquea odigrao je u obrani čvrsto, a u napadu je postigao dva pogotka i to iz velike udaljenosti.

Trener mu vjeruje

– Pratim ga ove sezone u francuskoj ligi. Jasno, tamo igra puno više i ima velik broj šuteva po utakmici. I uopće nije važno da li ima tri, četiri promašaja za redom, on puca i dalje. I to sa deset metara. Trener mu vjeruje, a njemu iz utakmice u utakmicu raste samopouzdanje – rekao je Ivica Obrvan, izbornik Makedonije i trener francuskog Chamberya.

Mamić je iz Kutine otišao u švicarski Kadetten odakle je ove sezone došao u Francusku. Nekako je "preskočio" školovanje u PPD Zagrebu koji bi ga sada rado vidio u Kutiji šibica.

– Zadovoljan sam što sam dobio i ovo malo minuta – rekao je Mamić.

Hvali ga je i izbornik Željko Babić.

– Nakon duže vremena Hrvatske je dobila pucača sa deset metara. On je pravi bombarder. Ovisi o njemu koliko će se nametnuti i koliku će minutažu dobivati. Drago mi je da sam pogodio s njegovim pozivanjem u reprezentaciju. On sigurno ima veliki potencijal – rekao je izbornik.

Puno novih igrača

Gledali smo jednu novu Hrvatsku. Ima tu puno novih imena, ima puno onih koji su već bili u reprezentaciji, ali u sporednim ulogama. Sada su Karačić, Stepančić, Slišković i Marić postali glavni glumci. Posebno nam se svidjela početna postava u kojoj su u vanjskoj liniji igrali Duvnjak lijevo, Karačić u sredini, te Stepančić desno. Igrali smo brzo.

– Probali smo neke nove stvari, novu obranu i mislim da je to dobro izgledalo. Obrana 5-1 sa isturenim Marićem bit će novost i prepreka za sve suparnike – istaknuo je Duvnjak koji je postao ujak s obzirom da mu je sestra, supruga Marka Kopljara, rodila sina Antu.

Dodajmo da je Luka Stepančić šepajući izašao s parketa.

>>Horvat i Marić vukli Hrvatsku do pobjede nad Makedonijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije