Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kek na mukama

Santini i uporni Zaprešićani odnijeli bod s Rujevice

Santini i uporni Zaprešićani odnijeli bod s Rujevice
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.11.2017. u 19:58

Ni petu utakmicu zaredom Rijeka nije uspjela pobijediti u HNL-u, a Inter je nakon senzacije u prošlom kolu protiv Osijeka nadmudrio još jednog iz vodeće četvorke HNL-a. Ako tako nešto još postoji, Dinamo je predaleko od svih i uz takvu konkurenciju može i predavati utakmice. Dvoboj Rijeke i Intera završio je bez pogodaka.

Puno je upitnika bilo u pogledu posljednje linije Rijekine obrane s obzirom na žute kartone Župarića i ozljedu Eleza, kombiniralo se i s Bradarićem na mjestu stopera, a na kraju je ipak istrčao Elez. Jurišala je Rijeka, napadala, ali zaprešićki Inter koji je u kolo ušao kao prvi riječki pratitelj na tablici sa samo četiri boda zaostatka, odlično je odolijevao napadima Kekove momčadi.

Rijeka - Inter
1/14

Ne može se reći da je Rijeka bila loša, napadala je, brzo kombinirala no nije uspijevala doći do prave, stopostotne prilike. Vratar Santini s desetkom na leđima komandirao je žutom obranom koja nije davala prostora udarnim igračima Rijeke. Prema naprijed Zaprešićani nisu gotovo ni gledali, omjer posjeda lopte od 72%-28% dovoljno govori.

Riječki napad predvodio je Mario Gavranović koji se prvom Vidulinovu pomoćniku zamjerio gore nego radikalnim Rijekinim navijačima. Kako bi primio loptu, zastavica bi poletjela u zrak. Sudačka trojka ispraćena je na odmor u svlačionicu velikim protestima igrača Rijeke, trenera Keka, pa Mancea jer je Vidulin iz Kanfanara prekinuo izglednu kontru domaćina.

Sterilna dominacija Rijeke nastavljena je i u drugih 45 minuta, najbliže vodstvu bio je Kvržić u 75. minuti, no Santini je sjajno izvukao njegov udarac iz donjeg lijevog kuta. Aktivirao je Kek pričuvne snage Mateija, Pavičića i bivšeg interovca Puljića, dok Toplak s druge strane nije imao potrebe za promjenom sve do 78. minute jer je njegov "lokot" funkcionirao kao švicarska urica.

Rijeka - Inter
1/24

Sasvim suprotna slika u odnosu na prošlu utakmicu ove dvije momčadi kad je prvak lakoćom prošao kroz Zaprešić. Vrijeme je curilo, publika na Rujevici gurala je Rijeku naprijed, a Gavranović je u 85. minuti zapucao sjajnu priliku oči u oči sa Santinijem nakon što ga je Puljić lucidno proigrao petom.

U samoj završnici se i zagužvalo na terenu nakon što je Vešović prilikom izvođenja lopte sa strane pogodio loptom u glavu nasrtljivog Šarića. U nadoknadi je Toplak s dvije sačuvane zamjene otupio Rijekinu ofenzivu.

Poredak: Dinamo 37 (-1), Osijek 28, Rijeka 26, Hajduk (-1) po 25, Inter 22, Lokomotiva (-1) 21, Slaven 17, Cibalia 14, Istra (-1) 13, Rudeš 11.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

 

Komentara 7

Avatar mlijeko
mlijeko
18:34 18.11.2017.

Sudac je u prvih 30 minuta najbolji igrač Rijeke.

VL
vladek
19:29 18.11.2017.

biti će penal za Rijeku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije