Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski turnir euroligaša

Feneru četvrti naslov, a Obradović ističe: Još uvijek učim iz seminara profesora Trninića

Fenerbahce - CSKA
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
23.09.2018.
u 23:42

Izuzetna mi je bila čast predati trofej za životno djelo profesoru Slavku Trniniću, mom učitelju čiji seminar održan u Kragujevcu 1987. još uvijek čuvam zapisan u bilježnici

Košarkaški Fenerbahčea pobjednici su 5. izdanja zadarskog turnira euroligaša. U svom petom finalu, u reprizi lanjskog finala, turski je prvak pobijedio moskovski CSKA (86:76) i tako četvrti put osvojio ovaj turnir. Tako je u utakmici koja bi mogla biti i najava finala nadolazeće Eurolige učitelj (Željko Obradović) još jednom u Višnjiku pobijedio svog trenerskog učenika Dimitrisa Itoudisa.

- Premda je riječ o pripremnom turniru vidjela se velika želja igrača koji očigledno jure za formom, a mi treneri možda i previše očekujemo pa se tako i ponašamo. Iako je ovo nama bila treća utakmica u tri dana našli smo načina da kvalitetno odigramo prijelomne trenutke. Premda rezultat nije bio toliko bitan, igrači su pokušavali dati sve od sebe, a meni je najvažnije da shvate pogreške koje rade - kazao je trener pobjedničke momčadi Obradović čestitavši i suparniku:

Fenerbahce - CSKA
1/10

- Čestitke mom kumu Itoudisu kojem su nedostajala dva vrlo bitna igrača, Sergio Rodriguez i Will Clyburn.

A kum je bio nezadovoljan suđenjem pa je, dvije minute prije kraja, zaradio tehničku pogrešku.

- Fener je bio bolji, a nama je ovo dobro došlo da vidimo gdje smo. Od statističkih detalja istaknuo bih razliku u skoku, a ona je iznosila 15 skokova više u korist Fenera. Ne zabrinjavaju me promašena slobodna bacanja, a bilo ih je osam, niti promašeni otvoreni šutevi, ali me brine da je Voroncevič proveo na parketu 20 minuta, a da nije imao niti jedan skok, baš kao i Hines - konstatirao je strateg Moskovljana Itoudis.

Inače, uoči finalne utakmice održana je mala svečanost Hrvatska udruge košarkaških trenera koja je za životno djelo nagradila prof. dr. Slavka Trninića. Njemu je trofej predao Željko Obradović koji je na tu temu kazao:

- Izuzetna mi je bila čast da upravo ja mogu predati taj trofej profesoru Trniniću, mom prijatelju i učitelju. Rekao sam mu da još uvijek imam bilježnicu sa seminarom kojeg je održao još 1987. u Kragujevcu i s kojim stvarima se ja još i danas koristim.

Premda je ključne koševe za pobjedu u finalu postigao Ali Muhammed (14 koševa), za najboljeg igrača turnira šest klubova proglašen je razigravač Milana Mike James. A on je u utakmici koja je prethodila s lakoćom zabio 32 koša Bayernu (pa je i najbolji strijelac turnira sa 74 koša) i tako svojoj momčadi donio treće mjesto.

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

U utakmici za 3. mjesto, predvođena spektakularnim Mikeom Jamesom (32 koša), Olimpia Milano pobijedila je Bayern sa 82:77.

- Ne volim kako smo počeli pa smo u jednom trenutku gubili i sa 17 koševa razlike. Trebalo nam je predugo da kreiramo pravu atmosferu na parketu. Neke ćemo utakmice biti umorni, neće svi biti u najboljem izdanju, no svi moraju biti spremni dati najbolje i s ponosom i energijom igrati obranu - kazao je Simone Pianigiani, trener Milana, momčadi koja bi ove sezone trebala završiti u najboljih osam euroligaša.

- Igrali smo tri dana zaredom i to nam je bila jako dobra priprema za prvo kolo njemačkog prvenstva koje igramo već narednog petka. A nama je ipak najvažnije kako ćemo proći u domaćem prvenstvu - rekao je Dean Radonjić, šef klupe Bayerna.

U utakmici za 5. mjesto, Makabi Nevena Spahije pobijedio je kineskog prvaka Liaoning sa 100:64, a bila je to lijepa prilika da hrvatski stručnjak da minutažu Makabijevim najvećim nadama 20-godišnjem Zoosmanu (15 koševa, 7 skokova) i 17-godišnjem Avdiji (13 koševa).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije