Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZNI SASTANAK

Evo zašto je kasnilo finale Lige prvaka! UEFA pozvala i policiju da se riješi problem

Liverpool v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - Stade de France
Foto: David Klein
1/3
29.05.2022.
u 20:52

Nova francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera izjavila je da na ovaj način želi osigurati da se ne ponovi kaos koji je obilježio finale LP između Real Madrida i Liverpoola jer će Pariz za dvije godine biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Europska nogometna federacija (UEFA), Francuski nogometni savez (FFF), nadležne lokalne vlasti i pariška policijska uprava u ponedjeljak će održati krizni sastanak na kojem će razgovarati o situaciji u subotnjem finalu Lige prvaka u Parizu.

Nova francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera izjavila je da na ovaj način želi osigurati da se ne ponovi kaos koji je obilježio finale LP između Real Madrida i Liverpoola jer će Pariz za dvije godine biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

- Prioritetno moramo otkriti što je točno pošlo po zlu. Iz ovoga želimo izvući važnu pouku, jer ne želimo da se sličan događaj ponovi u bilo kojem trenutku u budućnosti - naglasila je ministrica.

UEFA je objasnila kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog "tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama".

>>> Zlatko Dalić nahvalio Luku Modrića

Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće. Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

Francuska policija je navela da je u neredima uhitila 68 osoba, dok je 238 bilo lakše ozlijeđenih.

Kako javlja njemačka novinska agencija dpa, istragu su zatražile i britanske vlasti.

- U interesu je svih uključenih saznati što se dogodilo i naučiti iz toga - rekla je britanska ministrica sporta i kulture Nadine Dorries.

>>> Luka Modrić iz Pariza ekskluzivno za Večernji list

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije