Naslovnica Sport Ostali sportovi

Dudo Šimenc vodi strateške projekte našeg turizma

- Ugodno nas je iznenadio. Radišan je, upućen u dio kojim se bavi. Komunikativan je, simpatičan i dobro se uklopio, Iako je kratko s nama, došao je i na oproštajku jednom kolegi koji odlazi iz Glavnog ureda – kaže naš sugovornik.
22. travnja 2018. u 23:31 0 komentara 686 prikaza
Dubravko Šimenc
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nacionalna turistička organizacija pojačala se četverostrukim olimpijcem i jednim od naših najtrofejnijih vaterpolista svih vremena. Na poziciji voditelja odjela za strateške projekte, prvenstveno sportske i marketinške, od veljače ove godine u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice radi Dubravko Šimenc.

Bavarcima uspješno održana prezentacija slavonskih destinacija PROMO Bavarcima uspješno održana prezentacija slavonskih destinacija

Pojačani angažman

Sportaš u redovima stručnjaka za promociju i turizam?

Nije neobično kako se možda čini u prvi mah. Naime, Hrvatska turistička zajednica pojačano se angažira na spajanju sporta i turizma. Ove će godine, recimo, podržati niz velikih sportskih događanja, koji mogu biti motiv dolaska turista, a sportsko-turističku sinergiju na neki je način najavio i HTZ-ov promotivni spot u kojem dominiraju naši poznati sportaši.

Novopečeni “hatezeovac” još nije spreman za intervjue, ali iz ureda direktora HTZ-a poručuju: “Sigurni smo da će on svojim znanjem, iskustvom, kontaktima, te mrežom poznanstava, posebice unutar sportskog svijeta, pridonijeti boljoj vidljivosti Hrvatske kao sportsko-turističke destinacije. Sport danas ima sve veću ulogu u promociji odredišta i više nije samo sadržaj boravka na nekoj turističkoj destinaciji, nego često i glavni motiv za putovanje u određeni grad, državu ili regiju.” Zaposlenici za novog kolegu također imaju lijepe riječi.

– Moram priznati, bili smo nekako skeptični. Slavni vaterpolist Šimenc u našem uredu..., što on zna o turizmu... – iskreno će jedan od zaposlenika.

- Međutim, ugodno nas je iznenadio. Radišan je, upućen u dio kojim se bavi. Komunikativan je, simpatičan i dobro se uklopio, Iako je kratko s nama, došao je i na oproštajku jednom kolegi koji odlazi iz Glavnog ureda – kaže naš sugovornik.

Inače, novi voditelj HTZ-ova odjela za strateške projekte nije prvi put na uredskom poslu. Radio je kao menadžer u vukovarskoj tvornici obuće Borovo, a angažiran je i u Hrvatskom vaterpolo savezu na marketinškim projektima. U reprezentativnom dresu nastupio je tristotinjak puta, a da može i u turističku reprezentaciju zemlje, dao je naslutiti kada možda o tome ni sam nije ozbiljnije razmišljao. U razgovoru za Jutarnji list još krajem 2016. je, naime, komentirao kako je Hrvatska “tragično zanemarila sportski turizam”.

Triatlon na Visu i Hvaru

– Hrvatska je bez sumnje jedna od najljepših zemalja koja ima sve uvjete za sportski turizam. Velebit za avanturističke utrke, more za regate, a Istra je upravo bogomdana za reli utrke – od prekrasnih cesta i makadama do hotela, sve je tu, ali nitko nema volje razviti taj segment. Zamislite vožnju biciklom po Visu, plivanje do Hvara pa trčanje po Hvaru. Eto triatlona – govorio je nadahnuto tada još menadžer u Borovu, proslavljeni sportaš i otac troje djece, Dubravko Šimenc.

Bivši vaterpolist već je i kao sportaš dao doprinos promociji našeg turizma. Vijesti i slike o pobjedama obilaze svijet i dodatno pridonose prepoznatljivosti zemlje. Kao, uostalom, i domaćinstvo velikim međunarodnim događanjima poput aktualne biciklističke utrke Tour of Croatia.

– To je pravi primjer projekta koji ima višestruke pozitivne učinke na naš turizam. Jedan je produljenje sezone, što nam je jako u fokusu, a drugi je promotivni. Utrka se odvija na relaciji od oko 1000 kilometara i prolazi kroz gotovo cijelo područje naše zemlje, obalu i kontinent – poručuju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Kristjan Staničić Objavljen natječaj Želite postati direktor HTZ-a u inozemstvu? Imate sedam prilika! HTZ promidžbeni spot Ambasadori hrvatskog turizma Američki žiri Spot s našim sportašima i umjetnicima najbolji na svijetu Utemeljena turistička zajednica područja "Imota" PROMO Utemeljena turistička zajednica područja "Imota"
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.