Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NJIMA SE PRIČA

Dubravaši nisu bili samo hit Kutije već su i Treće lige zapad!

Kutija šibica
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.12.2014.
u 10:10

Trenutačno su četvrti, a ispred njih su samo Dinamo B, Rijeka B i Novigrad. S Dinamom B odigrali su 0:0 u prvom dijelu sezone

Malonogometna momčad Promotionplay treći je put je osvojila turnir Kutija šibica i tako po broju naslova dostigla Uspinjaču i Riva grupu. Ova momčad na okupu je od 2006. godine, a svih ovih godina samo su trojica odigrala sve Kutije – Igor Baričević, Antonio Franja i Hrvoje Štrok.

Prvo finale najteže

– Igrali smo mi i prije na Kutiji, ali pod drugim imenom (op.p. Dvojka i autopraonica Hampy, nap. a.). Onda sam 2006. godine osnovao menadžersku agenciju za promicanje igrača – Promotionplay i tako je sve krenulo. Prve godine igranja odmah smo došli do finala i "stradali" od tada moćnog Agrokora. O, znali smo mi ispasti u drugom kolu, 2008. godine – rekao je Antonio Franja.

Od tri finala kaže da je najteže bilo prvo, 2010. godine kada su na sedmerce pobijedili Mal--Gal Građevinarstvo Krapina.

– Drugo je bila šetnja jer smo sa 5:0 pobijedili Automobil Lončar – Fotex iz Varaždina. Što se tiče ovog nedjeljnog finala, malo sam se bojao kako će sve to završiti jer mi se okupljamo samo jednom godišnje, dok Big Bang igra turnire cijele godine. Ali, uspjeli smo pobijediti, naravno uz malu dozu sreće – rekao je Franja.

U tri dana odigrali su tri utakmice, a jučer su odigrali i četvrtu.

Svi su velikonogometaši

– Da, igramo na turniru u Križevcima. Još je rana faza, igraju se skupine – istaknuo je Franja.

Ove godine bili su jači za Igora Bišćana i Ivana Kovačeca.

– S Bišćanom sam odrastao, igrali smo zajedno u podmlatku Dinama i tada smo maštali o Kutiji. Nazvao sam ga i nije uopće razmišljao i dobro se uklopio u momčad.

– Što se tiče Kovačeca, njega četiri godine nagovaram da igra za nas, ali uvijek mi je znao reći da je obećao igrati za nekog drugog. Sve do ove godine. Ova dva igrača uspješno su nadomjestila Gučlića koji je rekao da više ne bi igrao, a bio je naš igrač od početaka – zaključio je Franja.

Zanimljivo je da su svi igrači Promotionplaya imali zavidne karijere u velikom nogometu poput Bišćana, Jakirovića, Franje, Tomića, Bisakua, a neki još uvijek igraju poput Štroka (Sesvete), Raca (Dugo Selo), Kovačeca (Altach), Ješea (Zadar), Purgara (veterani Botinca).

Nakon duljeg vremena jedna kvartovska momčad igrala je u finalu Kutije šibica. Svi su dečki su iz Dubrave. Četvorica igraju veliki nogomet za Dubravu, članove Treće HNL, skupina zapad – Karamatić, Dodić, Mikulić i Čibarić. A Dubrava je ove sezone hit Treće lige. Trenutačno su četvrti, a ispred njih su samo Dinamo B, Rijeka B i Novigrad. S Dinamom B odigrali su 0:0 u prvom dijelu sezone.

Trojica pak profesionalno igraju profesionalno futsal za Uspinjaču – Gaši, Rako i Bartoluci. Uspinjača je trenutačno osma u 1. ligi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije