Naslovnica Sport Nogomet

'Dinamo će dobiti novi stadion! Gradnja je dogovorena, nedostaje samo - pečat'

Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport - rekao je Bandić
21. rujna 2019. u 11:03 70 komentara 13119 prikaza
Milan Bandić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Nakon fantastične Dinamove pobjede nad Atalantom (4:0) na otvaranju nove sezone u Ligi prvaka ponovno se aktualizirala tema novog stadiona. Nedavno je na prijemu gradonačelnik Milan Bandić na Sveticama obećao novi stadion do 2021. godine.

Dinamo - Atalanta Plavi u Varaždinu Bjelica: Nadam se da će igrači i u HNL-u uživati kao u Ligi prvaka

- Ovih dana privodimo kraju razgovore s vodstvom kluba po pitanju stadiona, a ako vam ja nešto obećam, to vam je kao amen. Planiramo izgraditi stadion koji će moći posjetiti 25 do 30 tisuća ljudi, na ponos Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj. Napravit ćemo kompleks ljepši od 'poljudske ljepotice'. Projekt će trajati sljedeće dvije godine - rekao je Milan Bandić i dodao:

- Napravit ćemo najljepši stadion u Hrvatskoj jer to Dinamo zaslužuje. Imam viziju da će naši navijači, Bad Blue Boysi moći dotaknuti igrače uz aut-liniju, tako da sve funkcionira kao u kazalištu.

Dinamo - Atalanta DINAMO I NAVIJAČI Zašto protiv Istre u Maksimir dođe samo 2700 gledatelja, a protiv Atalante 30 tisuća?

No sada se postavlja pitanje što će se učiniti s Maksimirom. Hoće li se rušiti i graditi novi, te kada će početi radovi? Milan Bandić je istaknuo kakao za početak projekta izgradnje novog stadiona nedostaje samo - pečat.

- Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usuglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • nik83:

    Deja-vu. Odmah sam pogledao nadnevak objave članka jer mi se učinilo da sam ovo "Dinamo će dobiti novi stadion" vidio jedno sto puta u zadnje vrijeme, pa me zanimalo što stari članak opet radi ovdje. U svakom slučaju, nastavit će se po starom.

  • Vlaskoulicanec:

    Ha, ha, ha, ha,.... Koji populizam. Tek kaj je Dinamo veličanstveno isprašil Talijane, evo novog stadiona... Kaj bu tek Banderas gradil ak isprašimo Engleze???

  • propalismoFranjoskroz:

    Ako niste parijska kišna glista, pogledate naslovnice iz novina iz recimo 2007. godine i nađete isti naslov članka????