Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transfer Mamić je prodao najboljeg igrača Dinama, traži se zamjena

Dieter Hoeness odveo Marija Mandžukića u Wolfsburg

Mario Mandžukić
Reuters
15.07.2010.
u 19:01

Mandžo je u četvrtak ujutro došao u svlačionicu plavih samo da bi se pozdravio. I odletio u Wolfsburg.

Ode i Mario Mandžukić. Najbolji Dinamov igrač napustio je Maksimir i odletio prema Wolfsburgu gdje bi trebao obaviti liječničke preglede. I bude li sve u redu, u petak će biti predstavljen u gradu Volkswagena kao novi igrač. I za taj potpis zarađivat će 1,5 milijuna eura godišnje, a Dinamova će blagajna biti punija za devet milijuna eura.

Upoznali se u Klagenfurtu

Glavni menadžer Wolfsburga Dieter Hoeness u utorak je došao još jednom gledati Mandžukića i vidio ga je u najboljem izdanju. U srijedu navečer pregovori su okončani, za istim stolom u zagrebačkom restoranu "Bocca Marai" našli su se spomenuti čelnik njemačkog prvoligaša, Mandžukić, njegov menadžer Ivan Cvjetković te prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić.

– Bio si u pravu kad si me kritizirao, ali i ja sam bio frustriran – navodno je Mandžukić rekao Zdravku Mamiću s kojim više nije u sukobu. A Mandžo je jedan od rijetkih igrača kojeg nije prodavao sam Mamić, već Marijev menadžer.

Wolfsburg je dugo bio spominjan kao mogući Mandžukićev kupac, no prvo upoznavanje bilo je u Klagenfurtu kad su prijateljsku utakmicu igrale Austrija i Hrvatska 19. svibnja ove godine. Tada je ondje bio i Zoran Mamić, očito ne slučajno.

U četvrtak jutro plavi su imali trening, no bijeli terenac registarskih oznaka ZG-0017 MM kratko je ondje bio parkiran.

– Nije Mandžo trenirao, samo se došao pozdraviti s nama i otišao je – reklo nam je nekoliko plavih.

U klubu nitko nije želio govoriti o tom poslu.

– Ništa još ne znam, pa ništa i ne mogu reći – kazao je trener Velimir Zajec. Mamići nisu bili voljni reći ni to. Očito je nalog njemačkog kluba da se ništa ne smije govoriti, niti da taj posao smije u javnost prije okončanja. No, u Hrvatskoj se tajne teško čuvaju.

Mamići traže zamjenu

Mandžukić je u rano poslijepodne odletio iz Zagreba, spomenuti automobil bio je na izlazu iz grada već oko 12.30 sati, tko je odvezao Marija na Pleso nije bilo moguće vidjeti jer su stakla zatamnjena. No, to i nije važno, važno je sada kako će Zajec bez sjajnog napadača koji je nakon dugo vremena u utorak pokazao svu raskoš.

Prodaja nije iznenađenje, zna se da je Mandžo želio otići, da su i u klubu jedva dočekali pravu ponudu. Ali, gdje je sada san o Europi, kako to opet objasniti navijačima. Doduše, sad Mamići rade kao ludi, traže zamjenu, novca imaju, ali ne i vremena. I brzo će u Maksimir doći novi napadač.

Mandžo bi u petak mogao gledati susret između Magdeburga i Wolfsburga, s kojim će se od subote pripremati u Goingu u Austriji.

Komentara 10

DU
Deleted user
21:52 15.07.2010.

Da se mene pita ,ja bih probao dovest Hernana Crespa.Argentinac u Parmi baš i nije najzadovoljniji,a sa Dinamom bi imao priliku igrati LP ako bude sreće,i tako se vratit na veliku scenu pred kraj karijere.Novac mu sigurno nije najvažniji jer ga je dosta zaradio,a tu bi mogli pomoć i Dinamovi argentinci posebno Cufre s kojim je igrao u reprezentaciji.Ako ne on ,može i Ante Rukavina.

MA
marko53
21:52 15.07.2010.

Bar će se naučiti igrati.

DU
Deleted user
20:46 15.07.2010.

Ajde super, bar će i država dosta caltati od poreza, jel tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije