Naslovnica Sport Nogomet

David Diehl: Dao sam si tetovirati grb Hrvatske jer se ponosim korijenima

Toni Kukoč i Dražen Petrović uzori su mi od djetinjstva, kao mlađi igrao sam i košarku, kaže David Diehl
01. srpnja 2011. u 18:03 51 komentara 3963 prikaza
david diehl (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Kada je onako visok, snažan, u pratnji Fredija Fiorentinija, ušao na Hajdukov stadion u Poljudu, čak su i oni poslovično govorljivi zašutjeli kad su vidjeli pravu grdosiju od čovjeka. David Diehl zaista izgleda zastrašujuće, a u biti je vrlo drag i simpatičan. Jedan je od najboljih u napadačkoj liniji u američkom nogometu, u dresu New York Giantsa osvojio je Super Bowl 2008. godine i postao prvi Hrvat kojem je to uspjelo.

Idem uokolo i upoznajem...

Davidov pokojni otac je njemačkog podrijetla, a majčina je obitelj iz Hrvatske, korijeni sežu do Krka i Lovreća kraj Imotskog. Valjda je tih 195 centimetara i 150 kilograma mišića stiglo s imotskih stijena.

– Velika mi je čast što sam došao ovamo. Prvi sam put u Hrvatskoj, u potrazi za svojim korijenima. Bio sam u Lovreću, evo me u Splitu, idem uokolo i upoznajem svoju pradomovinu. To je za mene nevjerojatno iskustvo, vidim odakle sam, gdje su mi korijeni. Oduševljen sam i ponosim se što sam došao u Hrvatsku – kaže 30-godišnji David.

Na dar je dobio Hajdukov dres s brojem 66, koji nosi u Giantsima.

– Hajduk je veliki klub, sve znam o njemu. Kada neki klub slavi stoti rođendan, onda je to nešto zaista veliko. Žalim što neću biti na utakmici s Barcelonom, ali moram se vratiti u SAD – govori David.

Obožava ''hrvatske'' palačinke

Diehl je rođen u Chicagu. Poveznica s Tonijem Kukočem bila je neizbježna.

– Toni mi je veliki uzor iz djetinjstva, baš kao i Dražen Petrović. Igrao sam košarku, ali onda sam uvidio da imam dara za američki nogomet – kaže David.

Na lijevom ramenu ima tetoviran hrvatski grb, na mišici mu pak piše "neuništiv". Očevi su mu korijeni njemački, no majčini su ipak naši, hrvatski.

– Dok sam bio dijete, često smo išli u hrvatske iseljeničke klubove, u sjećanju su mi ostali doručci, obožavao sam palačinke. A hrvatski mi je grb najdraža tetovaža – zaključio je Diehl.

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas

  • strani:

    jedan branitelj iz Vukovara je ustvrdio za vrijeme borbi u Vukovaru da smo mi hrvati g.....a. Coriolan, ti si izravan dokaz da ta tvrdnja naših izdanih je jako istinita

  • Ivan1970:

    Hrvat je svatko tko se osjeca Hrvat, Srbin je svako tko se osjeca Srbin itd, prezime ili porijeklo je sporedno!

  • miki55:

    Ovo je da pukneš od smija, čuj Hrvat, haha ...!?