Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELIČNI REŽIM

Danas je heroj, a prošao je kalvariju: 'Često sam tukao sina jer je to neophodno'

Tottenham
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
09.05.2019.
u 09:29

Da bi uspio, Son Heung-min je morao proći čeličnu disciplinu kod oca u rodnom Chuncheonu. Otac Woong-jung bivši je profesionalni nogometaš koji je od svojih sinova pokušavao napraviti vrhunske igrače kroz spartanske treninge i vojnički režim.

Tottenham je senzacionalno izborio finale Lige prvaka izbacivši Ajax u polufinalu, a jedan od heroja londonske momčadi je Son Heung-min (26). Južnokorejac je zabio četiri gola, a još se pamte njegova dva pogotka u koja su u četvrtfinalu pomogla Spursima da kući pošalju moćni Manchester City.

No, da bi uspio, Son je morao proći čeličnu disciplinu kod oca u rodnom Chuncheonu. Otac Woong-jung bivši je profesionalni nogometaš koji je od svojih sinova pokušavao napraviti vrhunske igrače kroz spartanske treninge i vojnički režim.

– Često sam tukao svoga sina jer je to ponekad neophodno. Znam  da Europljani to ne razumiju – rekao je svojedobno Sonov otac.

Drugi njegov sin, Heung-yun (30), nije uspio napraviti veću karijeru. Dogurao je do četvrte njemačke lige, a danas radi u obiteljskoj nogometnoj akademiji.

– Bilo nam je vrlo teško. Neki naši susjedi čak su sumnjali da je on naš pravi otac – rekao je Heung-yun.

Heung-yun sjeća se jednog trenutka kad je kao 13-godišnjak trenirao na Novu godinu. Bilo je jako hladno pa je dječak rukama pokrio uši. A njegov otac, koji je dječacima u tom trenutku pokazivao kako se dribla, izgrdio je sina, kao što bi i inače radio kada je vidio da se dječaci ne trude najviše što mogu.

– Sve što smo radili vrtjelo se oko nogometa. Otac nam je rekao da moramo ići rano u krevet kako bismo igrali nogomet i dobro jesti kako bismo mogli igrati. Uvijek nam je govorio da moraš biti malo lud da ostvariš stvari o kojima sanjaš – rekao je Heung-yun za kojega je otac zaključio da "jednostavno nije talentiran".

Sjajni Son Heung-min igrao je u HSV-u pa je zatim s našim Jedvajem dijelio svlačionicu u Bayer Leverkusenu, a od 2015. je u Tottenhamu. Spursi su ga platili 25 milijuna eura i postao je najskuplji azijski igrač u povijesti. 

A zanimljivo je i da je Son zamalo završio u vojsci. Naime, svi u Južnoj Koreji moraju odslužiti vojsku do 28. godine, a izuzeće dobivaju pobjednici na olimpijskim i azijskim igrama. Son je u rujnu prošle godine imao posljednju priliku izbjeći vojsku i u finalu Azijskih igara s Korejom nakon produžetaka svladao je Japan s 2:1. Nakon utakmice plakao je kao dijete jer, da su izgubili, sada bi bio u vojsci, a ne u finalu Lige prvaka.

>> Pogledajte kako se grb Dinama mijenjao kroz povijest

Ključne riječi

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
13:54 09.05.2019.

"Tako vam je to u obitelji."

DH
dalibor.hren
17:45 09.05.2019.

Treba ga prijaviti Murganićki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije