Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na turniru u Bastadu

Damir Džumhur objasnio bizarnu predaju meča već nakon prvog poena

Damir Džumhur
Reuters/Pixsell
18.07.2023.
u 14:03

Džumhur to nije rekao, ali razlog bi mogao biti i financijske prirode. Da je predao prije meča zaradio bi samo 1645 eura, a ovako je inkasirao 3020 eura

Svega ima u današnjem tenisu, ali ono što je napravio bosansko-hercegovački tenisač Damir Đumhur (31) doista je nesvakidašnje, pomalo i bizarno. On se u završnom krugu kvalifikacija na ATP 250 turniru tenisača u švedskom Bastadu trebao sučeliti s austrijskim Hrvatom Filipom Mišolićem. Izašao je na teren, odigrao jedan poen (odservirao je, ali nije ni pokušao vratiti retern) i potom - predao. Izazvavši burne reakcije javnosti.

Valja napomenuti da je Džumhur u prvom kolu kvalifikacija u teškoj borbi s Talijanom Maestrellijem na terenu proveo gotovo tri sata (6:4, 2:6, 7:6 (5)). 

U glavni turnir ušao je Mišolić (čak je u prvom kolu svladao i Srbina Dušana Lajovića sa 7:6 (4), 7:6 (4)), a Džumhur je naknadno objasnio svoj potez kojim je šokirao teniski svijet:

- Na zagrijavanju uoči meča presjekla su me leđa. Potražio sam pomoć fizioterapeuta, popio tablete, ali pomoći nije bilo. Ipak, bilo mi je malo bolje i pokušao sam igrati, ali ponovno sam osjetio bol. Znao sam da je gotovo - kazao je Sarajlija (koji povremeno živi u Beogradu).

Džumhur to nije rekao, ali razlog bi mogao biti i financijske prirode. Da je predao prije meča zaradio bi samo 1645 eura, a ovako je inkasirao 3020 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije